Geen Android 4.4 KitKat-update voor HTC One X en One X+

Gijs Ettes
14 januari 2014, 16:15
1 min leestijd
Geen Android 4.4 KitKat-update voor HTC One X en One X+
HTC One X en One X+

De HTC One en One X+, twee toptoestellen van de Taiwanese telefoonmaker die verschenen in 2012, zullen geen update naar Android 4.4 (KitKat) ontvangen. Dat heeft HTC via Twitter bekendgemaakt. De toestellen zullen officieel blijven draaien op Android 4.2.2 (Jelly Bean), de laatste update die de toestellen vorig jaar ontvingen. Aangezien de toestellen niet verder bijgewerkt worden, blijven ze dus ook draaien op HTC Sense 5.0.

De One X is de eerste high-end smartphone die HTC in 2012 uitbracht. Zijn opvolger, de HTC One X+, verscheen in de herfst van hetzelfde jaar met iets betere specificaties. Zo wordt laatstgenoemde aangedreven door een iets snellere 1,7GHZ-quadcore-processor. Ook heeft de accu in de HTC One X+ met 2100 mAh een iets hogere capaciteit. Voor de rest zijn beide smartphones vrijwel identiek en beschikken ze niet over 4G-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

De HTC Flyer, de laatste Android-tablet die HTC uitbracht, draait overigens nog steeds op Android 3.2.1 (Honeycomb). De fabrikant bracht de Flyer in mei 2011 uit.

HTC One X en One X+ specificaties

De HTC One X en One X+ hebben allebei een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De afmetingen van de telefoons zijn identiek (134,4 x 69,9 x 8,9 millimeter), al is de One X+ met 135 gram iets zwaarder. Aan boord vinden we verder 16, 32 of 64GB aan uitbreidbare opslagruimte en 1GB aan werkgeheugen.

Aan de achterzijde van de HTC One X en One X+ bevindt zich een 8-megapixel-camera en aan de voorzijde eentje met 1,3 (One X) of 1,6 (One X+) megapixel. De One X+ heeft verder een iets betere gpu en chipset.

Lees meer over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One X
HTC One X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's