De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC One X9: afbeelding, specs en mogelijke release gelekt

Gijs Ettes
11 november 2015, 14:22
1 min leestijd
HTC One X9: afbeelding, specs en mogelijke release gelekt

De HTC One A9 is nog maar net verschenen, maar krijgt mogelijk snel een opvolger in de vorm van de HTC One X9. Vandaag dook een persfoto van het toestel op en eerder lekten al de mogelijke specs en release uit.

Lees verder na de advertentie.

Dit is er bekend over de HTC One X9

Als we de geruchten mogen geloven, wordt de One X9 net als de One A9 niet écht een high-end toestel. Zo melden de bekende Twitteraars LlabTooFer en Evleaks dat de X9 lager wordt gepositioneerd dan de A9 en staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2016. Het toestel zou zo’n twee tot drie maanden vóór HTCs nieuwe vlaggenschip, de One M10, worden uitgebracht. Over dat toestel is tot nu toe alleen gelekt dat het mogelijk wordt voorzien van Qualcomms nieuwe Snapdragon 820-chip.

htc one x9

Naar verluidt heeft  de HTC One X9, die intern het typenummer E56 draagt, de beschikking over  een midrange processor van MediaTek (type onbekend) en een 5,5 inch-scherm met ‘slechts’ een full-hd-resolutie. Verder zou er 2GB RAM en 16GB opslag aanwezig zijn en een accu met een capaciteit van 3000 mAh. Foto’s worden geschoten met een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 4 megapixel-frontcamera.

Eerder werd gesproken over een metalen unibodybehuizing, maar mogelijk kiest HTC voor ander materiaal om de kosten te drukken. Het lijkt er hoe dan ook op dat de X9 goedkoper wordt dan de A9, die in de Benelux met een adviesprijs van maar liefst 599 euro in de markt is gezet.

Opinie: 3 redenen waarom het einde van HTC nabij is

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One X9
HTC One X9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu