‘HTC One X9 met 23 megapixel-camera opgedoken’
Wouter Nijsen

HTC werkt aan een nog onaangekondigde smartphone die de One X9 gaat heten. Het toestel zou beschikken over een Snapdragon 820-chip en 23 megapixel-camera.

Eerste details HTC One X9 verschenen

htc one x9Op het Chinese sociale netwerk Weibo is informatie over de HTC One X9 verschenen. Nadat HTC vorige maand de One A9 uitbracht, zou het bedrijf alweer werken aan een nieuw vlaggenschip. De One X9 beschikt echter over betere specs dan de One A9 en wordt mogelijk een stuk goedkoper. Zo zou de smartphone zijn  voorzien van een Snapdragon 820-chip, die wordt bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan opslagruimte. Mogelijk wordt er ook een goedkopere versie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslag uitgebracht.

Het scherm van de HTC One X9 zou een 2K-resolutie hebben, waarbij het nog onduidelijk is hoe groot het display is. De smartphone beschikt mogelijk  over een volledig metalen behuizing, BoomSound-speakers aan de voorkant en een 3500 mAh-accu. Opvallend is de camera, die foto`s zou maken met een maximale resolutie van 23 megapixels. Aan de voorkant zou een 4 megapixel-camera aanwezig zijn.

HTC heeft zich nog uitgelaten over de One X9 en daarom is het nog maar de vraag of en wanneer de smartphone verschijnt. Het toestel zou wel een stuk goedkoper worden dan de One A9, die momenteel voor 600 euro wordt verkocht. In de informatie wordt een adviesprijs van 470 dollar genoemd, wat omgerekend zo`n 440 euro is.

Lees het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.