Google neemt werknemers, patenten en meer over van HTC – maar niet alles

Thomas Haenen
21 september 2017, 8:01
1 min leestijd
Breaking
Google neemt werknemers, patenten en meer over van HTC – maar niet alles

HTC wordt niet volledig overgenomen door Google, maar de twee bedrijven gaan wel intenser samenwerken. Krijgen we straks HTC-smartphones van Google?

Lees verder na de advertentie.

HTC-overname Google

Na veel geruchten en speculatie is de kogel door de kerk: HTC gaat met Google in zee. Hoewel eerder werd gedacht dat het Taiwanese bedrijf door Google werd overgenomen, blijkt de werkelijkheid iets minder grootschalig.

Google neemt een team van 2000 medewerkers van HTC over. Het gaat om engineers die voorheen voor HTC, en nu voor Google smartphones gaan ontwikkelen. Ook krijgt Google een licentie op de HTC-merknaam. Dat betekent dat er in de toekomst mogelijk smartphones met de HTC-naam door Google ontwikkeld worden.

google in beroep

“Met deze overeenkomst zal een team van HTC-talent zich bij de hardwaredivisie van Google voegen. Deze toekomstige mede-Googlers zijn fantastische mensen waarmee we al eerder samenwerkten aan de Pixel-smartphones,” aldus Rick Osterloh, hoofd van Google’s hardware-tak. “We zijn enthousiast over wat we samen gaan maken. Niet alleen voor de producten van dit jaar, maar ook wat we de komende vijf, tien en zelfs twintig jaar gaan bouwen.”

Uiteindelijk neemt Google dus een relatief klein team over. HTC blijft gewoon als zelfstandig bedrijf bestaan, en zal ook zelf smartphones blijven ontwikkelen en verkopen. Ook de Vive, de virtual reality-headset van het bedrijf, blijft zijn eigen divisie.

Wat is Google van plan?

Het is nog zeer onduidelijk wat Google precies van plan is met het team van HTC. De twee bedrijven werken al langere tijd samen. Zo werd de Google Pixel die vorig jaar verscheen ook door het Taiwanese bedrijf ontwikkeld. Ook de Google Pixel 2, die volgende maand officieel wordt onthuld, is naar alle waarschijnlijkheid een HTC-toestel. Vermoedelijk worden ook toekomstige Pixel-producten ontworpen door het team dat Google overgenomen heeft.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu