HTC overweegt aankoop mobiel besturingssysteem
Redactie

HTC overweegt aankoop mobiel besturingssysteemHoewel HTC het goed doet met onder meer Android, Windows Phone en het eigen HTC Brew, overweegt het Taiwanese bedrijf nog een mobiel besturingssysteem aan te schaffen. Dit zei HTC-topvrouw Cher Wang in een interview met een Chinese krant. Hoewel HTC geen haast heeft met de overname van een bestaand besturingssysteem, is het volgens Wang wel een goede manier voor de telefoonfabrikant om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Dat HTC aan een eigen mobiel besturingssysteem begint te denken, lijkt in gang te zijn gezet door de overname van Motorola Mobility door Google. Voor veel Android-fabrikanten is het onzeker wat de relatie tussen Google en Motorola voor hen betekent. Hoewel naar buiten toe positief wordt gereageerd op de overname, blijkt er intern lichte paniek te zijn. Zo is Samsung op het overnamepad geslagen om zich meer te differentiëren, en lijkt HTC nu hetzelfde te doen.

Als HTC een besturingssysteem gaat kopen, lijkt er vooral één gegadigde te zijn: webOS. Het door HP bruut afgestoten besturingssysteem is nu te koop, en hoewel volgens de geruchten HTC en Samsung hiervoor interesse in hebben, ontkennen beide bedrijven dit nog. Als HTC een besturingssysteem koopt, zal ze dit waarschijnlijk direct aanpassen met het eigen HTC Sense. HTC kan er ook voor kiezen om deze softwarelaag uit te bouwen tot een eigen besturingssysteem, maar dat zal veel tijd in beslag nemen.

Bron: Focus Taiwan

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.