HTC overweegt aankoop mobiel besturingssysteem

Redactie
12 september 2011, 15:50
1 min leestijd
HTC overweegt aankoop mobiel besturingssysteem
HTC overweegt aankoop mobiel besturingssysteem

Hoewel HTC het goed doet met onder meer Android, Windows Phone en het eigen HTC Brew, overweegt het Taiwanese bedrijf nog een mobiel besturingssysteem aan te schaffen. Dit zei HTC-topvrouw Cher Wang in een interview met een Chinese krant. Hoewel HTC geen haast heeft met de overname van een bestaand besturingssysteem, is het volgens Wang wel een goede manier voor de telefoonfabrikant om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Dat HTC aan een eigen mobiel besturingssysteem begint te denken, lijkt in gang te zijn gezet door de overname van Motorola Mobility door Google. Voor veel Android-fabrikanten is het onzeker wat de relatie tussen Google en Motorola voor hen betekent. Hoewel naar buiten toe positief wordt gereageerd op de overname, blijkt er intern lichte paniek te zijn. Zo is Samsung op het overnamepad geslagen om zich meer te differentiëren, en lijkt HTC nu hetzelfde te doen.

Lees verder na de advertentie.

Als HTC een besturingssysteem gaat kopen, lijkt er vooral één gegadigde te zijn: webOS. Het door HP bruut afgestoten besturingssysteem is nu te koop, en hoewel volgens de geruchten HTC en Samsung hiervoor interesse in hebben, ontkennen beide bedrijven dit nog. Als HTC een besturingssysteem koopt, zal ze dit waarschijnlijk direct aanpassen met het eigen HTC Sense. HTC kan er ook voor kiezen om deze softwarelaag uit te bouwen tot een eigen besturingssysteem, maar dat zal veel tijd in beslag nemen.

Bron: Focus Taiwan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu