HTC presenteert nieuwe Android-instapper: HTC Wildfire

Wouter Nijsen
17 mei 2010, 16:03
1 min leestijd
HTC presenteert nieuwe Android-instapper: HTC Wildfire
HTC Wildfire Red

HTC heeft vandaag hun nieuwste Android-telefoon aangekondigd, de HTC Wildfire. Dit toestel is de opvolger van de Tattoo en is dus de nieuwe Android-instapper van de smartphone-fabrikant. Daar waar de Tattoo het met een resistief scherm moest doen heeft de nieuwe Wildfire een 3,2 inch capacitief touchscreen. De verder specificaties vermelden een 1300mA accu, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 5 megapixel camera met autofocus en led-flitser, 3,5 mm hoofdtelefoon-aansluiting, Qualcomm MSM7225 528MHz-processor, MicroSD en ondersteuning voor 3G/UMTS. Uiteraard zal ook dit HTC Android-toestel voorzien zijn van de bekende Sense-interface en Android 2.1.

Lees verder na de advertentie.

De gebruikte processor is gelijk aan die van de HTC Hero. Doordat ervoor gekozen is de 3D-animaties in Sense achterwege te laten zou de snelheid van de Wildfire heel behoorlijk moeten zijn. De Sense-interface heeft voor de Wildfire een paar nieuwe mogelijkheden te bieden. Zo krijg je van je contactpersonen Facebook-updates te zien wanneer je een binnenkomend gesprek hebt, of juist één van deze contacten belt. Daarnaast is er Application Sharing, een nieuwe applicatie waarmee je je vrienden kunt laten weten wat je favoriete apps zijn. Deze app-sharing kan via SMS, e-mail of een sociaal netwerk zoals Twitter.

HTC Wildfire

De HTC Wildfire zal in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn in de kleuren zwart, wit, rood en bruin voor de adviesprijs van €259.

HTC Wildfire Specificaties

Via: persbericht

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Spotlight: Android
Merk: HTC
Device: HTC Wildfire

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Wildfire
HTC Wildfire
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's