HTC Puccini 10 inch tablet ter goedkeuring voorgelegd aan de FCC

Redactie
19 juli 2011, 10:50
1 min leestijd
HTC Puccini 10 inch tablet wordt gekeurd door de FCC

In de aanvragen voor de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC is een 10 inch tablet opgedoken van HTC. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de HTC Puccini die enkele maanden geleden al lekte. De HTC Puccini is een 10 inch tablet die is voorzien van 3G en LTE waardoor het naar alle verwachting een tablet gaat worden voor de provider AT&T. Het zou de eerste tablet van HTC zijn voorzien van Honeycomb.

Vermoedelijk heeft de HTC Puccini een 1,5 GHz dual-core processor aan boord van Qualcomm en is ze voorzien van Honeycomb, de tabletversie van Android. Sinds Android 3.2 worden ook processors anders dan de Nvidia Tegra ondersteund. Verwacht wordt dat HTC de Honeycomb interface aanpast met HTC Sense, iets wat ze op al haar Android-apparaten doen. Vooralsnog hebben de meeste Android-tablets met Honeycomb een niet of licht aangepaste Android-versie aan boord, HTC Sense staat bekend om haar intensieve interface-aanpassingen.

Lees verder na de advertentie.

Uit de FCC-aanvraag met modelnummer PG09410 is op te maken dat de tablet de frequenties GSM 850 & 1900MHz, 3G WCDMA 850 & 1900MHz, AWS 4 & 17 en LTE kan ontvangen. Dit betekent dat niet alleen de normale AT&T frequenties worden ondersteund, maar ook LTE (mobiel breedband internet) dat de provider deze zomer begint uit te rollen in vijf steden namelijk Dallas, Houston, Chicago, Atlanta en San Antonio. Concurrent Verizon biedt ook LTE aan, maar haar netwerk is al in veel meer plaatsen uitgerold.

Dat HTC met een 10 inch tablet komt lijkt voor de hand te liggen. Samsung bracht ook eerst de 7 inch Galaxy Tab uit, en volgende latere met diverse 10 inch tabletvarianten. HTC wist zich wel te onderscheiden van andere fabrikanten door haar 7 inch tablet de HTC Flyer van een pennetje te voorzien. Wellicht dat ze iets soortgelijks in petto heeft voor haar eerste 10 inch tablet.

Bron: FCC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu