HTC ziet geen toegevoegde waarde in hogeresolutieschermen

Redactie
3 maart 2015, 14:13
1 min leestijd
HTC ziet geen toegevoegde waarde in hogeresolutieschermen

HTC vindt QHD-resoluties “geen toegevoegde waarde hebben” voor touchscreens. Een QHD-resolutie betreft 2560 bij 1440 pixels, waar onder andere de Galaxy S6 over beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt HTC-topman Mark Moons tegenover NU.nl. De HTC One M9 heeft, net als zijn voorganger, een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

“We hebben het overwogen, maar op 5 inch is het verschil met full-hd niet te zien“, aldus Moons over de QHD-resolutie.  “De resolutie zou ook een uitdaging kunnen zijn voor de accuduur omdat er meer pixels moeten worden aangestuurd.”

HTC: QHD-scherm heeft geen meerwaarde

Het kiezen voor een full-hd-resolutie wordt ook op de redactie van Android Planet als een positieve ontwikkeling gezien. Het is inderdaad enorm lastig om een verschil te te zien tussen een QHD- en full-hd-scherm, en al helemaal bij een scherm met een grootte van 5 inch. Zo zijn kleurbepalingen, de helderheid en kijkhoeken bepalender voor de kwaliteit van een scherm.

htc one m9

Ook zorgt een full-hd-resolutie ervoor dat er minder pixels energie vragen, waardoor de accuduur van de One M9 naar verwachting erg goed zal zijn. De grotere accu van 2840 mAh moet voor een nog betere accuduur gaan zorgen dan zijn voorganger.

Laatste nieuws over HTC

Bron: NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu