HTC Rapid Charger 2.0 laadt smartphones 40 procent sneller op
Redactie

HTC Rapid Charger 2.0De HTC Rapid Charger 2.0 is een nieuwe oplader van HTC die toestellen van het Taiwanese bedrijf tot wel 40 procent sneller oplaadt dan een normale oplader. De oplader maakt gebruik van Qualcomms Quick Charge 2.0-technologie, die samen met de Snapdragon 800-chip werd geïntroduceerd. In totaal kan de HTC Rapid Charger 2.0 een accu van 3300 mAh binnen dertig minuten tot 60 procent opladen.

De oplader komt beschikbaar voor de HTC One M8, HTC One E8 en HTC Desire Eye. Ook werkt de oplader met HTC One M7, maar dit toestel ondersteunt alleen Quick Charge 1.0. Hierdoor wordt de volledige snelheid van het opladen helaas niet benut.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


HTC Rapid Charger 2.0

Een releasedatum en prijs zijn nog niet voor de HTC Rapid Charger 2.0 aangekondigd. De accu is al wel op de website van HTC zien, dus de verwachting is dat het bedrijf spoedig met meer informatie komt.

De oplader werkt logischerwijs ook met andere Android-toestellen die over Quick Charge 2.0-technologie beschikken. Veel high-end-telefoons zijn voorzien van een Snapdragon 800-chip of hoger, die de oplaadtechnologie standaard ondersteunen.

Laatste HTC-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.