HTC RE onthuld: periscoopvormige camera werkt samen met Android-app

HTC RE onthuldNaast de Desire Eye heeft HTC vanavond ook de HTC RE onthuld: een periscoopvormige 16 megapixel-camera die zowel zelfstandig kan functioneren als in combinatie met een app op je Android-toestel (Android 4.3+). HTC omschrijft het apparaatje als de ideale vervanger voor een ‘point and shoot’-camera, wat zowel  komt door de brede kijkhoek van de lens (146 graden) als  de simpele bediening. De RE heeft namelijk twee knoppen: om foto’s en video’s vast te leggen en de slowmotionfunctie in te schakelen.

De RE kan tevens filmen en fotograferen met een fisheye-effect en heeft de optie om opgenomen beelden te streamen en automatisch te uploaden naar bijvoorbeeld YouTube. Als gezegd hoef je de RE niet per se in combinatie met je smartphone te gebruiken; hij heeft namelijk 8GB aan interne opslag die desgewenst is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Ook is er een 820 mAh-accu aan boord waarmee je ruim anderhalf uur aaneengesloten kunt filmen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de HTC RE

Net als de Desire Eye is de HTC RE waterbestendig. Onderaan de camera is een universeel schroefgat te vinden, zodat je hem gemakkelijk op een statief kunt plaatsen. De RE kan verbinden met wifi en is via bluetooth met een Android-toestel te koppelen. Hij neemt op in 1080p met maximaal 30 beeldjes per seconde, heeft een diafragma van f/2.8 en kan timelapsevideo’s schieten. Tot slot meet de RE 96,7 bij 26,5 millimeter met 65,5 gram is het apparaatje relatief licht.

De HTC RE release zal begin 2015 plaatsvinden. Een precieze datum is nog niet bekend, maar de adviesprijs al wel: 229 euro. Hierboven  kun je foto’s bekijken van onze kennismaking met de HTC RE.

Het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.