De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC RE actiecamera kan nu ook streamen naar YouTube

Gijs Ettes
9 januari 2015, 8:57
1 min leestijd
HTC RE actiecamera kan nu ook streamen naar YouTube

De HTC RE, de periscoopvormige actiecamera die eind vorig jaar verscheen, heeft een update gekregen die het mogelijk maakt om realtime beelden naar YouTube te streamen. Door het apparaat te verbinden met je YouTube-account kun je een link delen en direct starten met streamen.

Lees verder na de advertentie.

HTC RE streamen

Naast foto’s en video’s opnemen kun je nu dus ook met beelden met de HTC RE streamen. De actiecamera heeft daarvoor maar twee knoppen: om foto’s en video’s vast te leggen en de slowmotionfunctie in te schakelen. HTC omschrijft de RE zelf als de ideale vervanger voor een ‘point and shoot’-camera, wat zowel  komt door de brede kijkhoek van de lens (146 graden) als  de simpele bediening.

De 16 megapixel-camera kan overigens zowel zelfstandig functioneren als in combinatie met een app op je Android-toestel (Android 4.3+). Er is 8GB aan uitbereidbare opslag aanwezig en een 820 mAh-accu waarmee je circa anderhalf uur aaneengesloten kunt filmen.

Meer over de HTC RE

Net als de tegelijkertijd aangekondigde HTC Desire Eye is de HTC RE waterbestendig. Onderaan de camera is een universeel schroefgat te vinden, zodat je hem gemakkelijk op een statief kunt plaatsen. De RE kan verbinden met wifi en is via bluetooth met een Android-toestel te koppelen. Hij neemt op in 1080p met maximaal 30 beeldjes per seconde, heeft een diafragma van f/2.8 en kan timelapsevideo’s schieten. Tot slot meet de RE 96,7 bij 26,5 millimeter met 65,5 gram is het apparaatje relatief licht.

De adviesprijs van de HTC RE bedraagt 229 euro. Het accessoire is via diverse webshops echter voor een lager bedrag verkrijgbaar.

Bestel de HTC RE voor €159 bij Conrad (gratis verzending)

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu