HTC reageert op patentaanklacht van Apple

Redactie
18 maart 2010, 11:25
1 min leestijd
HTC reageert op patentaanklacht van Apple
pocket pc

HTC heeft een persbericht uitgebracht, waarin ze hun standpunten uiteenzetten over de juridische acties die Apple van plan is. Het persbericht gaat niet zozeer in op de patenten waarover Apple zich drukmaakt, maar leest eerder weg als een reclamefolder over de prestaties van HTC. HTC was bijvoorbeeld de eerste met een Windows PDA, de eerste met een Windows-telefoon, de eerste met een Android-smartphone en de eerste met een 4G WiMax-smartphone. Daarna volgt een wervend stukje over de HTC Sense-gebruikersinterface en het feit dat HTC zo goed samenwerkt met operators, software- en internetbedrijven. Eigenlijk zijn er maar twee of drie zinnen, die daadwerkelijk over de aanklacht van Apple gaan.

HTC’s CEO Peter Chou zegt bijvoorbeeld:

Lees verder na de advertentie.

HTC disagrees with Apple’s actions and will fully defend itself. HTC strongly advocates intellectual property protection and will continue to respect other innovators and their technologies as we have always done, but we will continue to embrace competition through our own innovation as a healthy way for consumers to get the best mobile experience possible.

De T-Mobile Pocket PC Phone Edition op de foto wordt bij het persbericht getoond. Dit was het eerste toestel met 3,5 inch touchscreen in kleur. Het werd in de VS gelanceerd in 2002, nog ruim voordat Apple met de iPhone op de markt kwam. Maar of HTC daarmee alle patenten heeft afgedekt (niet alleen van Apple, maar ook andere belanghebbenden), is natuurlijk maar de vraag. Bij de aanklacht van Apple ging het trouwens niet zozeer om de Windows Mobile-toestellen, maar om de veel recenter gelanceerde Android-toestellen. De iPhone was toen al op de markt.

Wie het hele persbericht wil lezen, kan terecht op de website van HTC.

Categorie: Opmerkelijk
Spotlights: Apple, HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's