De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

HTC toont periscoop-achtige actiecamera ReCamera in foto’s en video

Redactie
25 september 2014, 11:02
1 min leestijd
HTC toont periscoop-achtige actiecamera ReCamera in foto’s en video
HTC recamera

HTC gaat spoedig de periscoop-achtige actiecamera ReCamera introduceren als accessoire voor HTC-producten en mogelijk ook andere Android-apparaten. Het apparaat heeft wat weg van de GoPro, de succesvolle actiecamera die fraaie video’s kan schieten – ook in extreme situaties als bergbeklimmen, mountainbiken en surfen.

Ook de HTC ReCamera kan onder water worden gebruikt en is logischerwijs dus helemaal waterdicht. En net als de GoPro kun je ‘m ook op andere hulpstukken kan monteren, zoals een helm, stok of aan je rugtas (zie afbeelding boven). Naar verwachting kondigt HTC de ReCamera op 8 oktober aan, tijden zijn eigen evenement waar ook een nieuwe selfiesmartphone wordt geïntroduceerd.

Lees verder na de advertentie.

HTC ReCamera

De camera zou door zijn periscoopvorm handig zijn om met één hand vast te houden, zoals op de afbeelding hieronder te zien is. Waarschijnlijk stop je de HTC ReCamera in een soort houder die je aan verschillende apparaten kunt vastmaken. Ook zou de camera een gps-functie hebben om de locatie bij te houden en video’s in slowmotion kunnen schieten.

nexus2cee_about-bg

Het valt daarbij op dat in de video de beelden met een groothoeklens zijn geschoten, waardoor de omgeving wat ruimer overkomt dan bij normale camera’s. Dit wordt vaker gebruikt bij soortgelijke sportcamera’s om de beelden indrukwekkender te maken.

HTC ReCamera video

Laatste HTC-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu