De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

HTC Sensation krijgt eerste over-the-air update

Redactie
6 juli 2011, 18:50
1 min leestijd

Europese bezitters van een HTC Sensation hebben de twijfelachtige eer om de eerste over-the-air update voor hun toestel te krijgen. HTC is begonnen met ongemerkte versies van de Sensation te voorzien van een nieuwe softwareversie. De update brengt wat bugfixes met zich mee, maar geen Android 2.3.4 en ook is de bootloader nog steeds gelockt.

Deze softwareversie lekte vorige week al eerder uit, maar toen was het nog onbekend of het om de Amerikaanse of Europese versie ging. Inmiddels is dus gebleken dat de update van net iets minder dan 27 MB met versienummer 1.35.401.1 alleen voor de Europese HTC Sensation is bestemd. De update is nog steeds gebaseerd op Android 2.3.3, maar brengt wel enkele kleine verbeteringen met zich mee, waaronder een oplossing voor de lag van het homescreen waar veel gebruikers last van bleken te hebben.

Lees verder na de advertentie.

De bootloader is na deze update nog steeds gelockt. HTC gaf eerder aan dat ze de bootloaders van haar telefoons zal gaan unlocken, waardoor gebruikers zelf een custom rom op hun toestel kunnen installeren. Dit betekent echter niet dat de HTC Sensation gelockt zal blijven. HTC liet eerder weten dat het vrijgeven van de bootloader op haar toestellen enige tijd gaat duren, omdat ze al bezig was met updates toen plots het bootloaderbeleid wijzigde.

Mocht je nog geen melding van een update hebben gekregen op je HTC Sensation, dan kun je via instellingen > over deze telefoon > software updates > nu controleren zien of er een update klaar staat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Sensation
HTC Sensation

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu