De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

HTC Sensation krijgt onofficiële update naar Android 4.0

Redactie
22 december 2011, 14:43
1 min leestijd
HTC Sensation krijgt onofficiële update naar Android 4.0
HTC Sensation

Voor het eerst is er een rom verschenen, waarmee je de HTC Sensation kunt upgraden naar Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Het gaat om een onofficiële rom met de naam RCMIx Ice, die online beschikbaar werd gesteld op XDA-Developers. De bron is een Zweedse ontwikkelaar, die de rom baseerde op Android 4.0.1. Dit is niet de allernieuwste versie, want Google heeft inmiddels Android 4.0.3 bereikt. Dit is ook de versie die fabrikanten gebruiken voor officiële updates naar Android 4.0. HTC heeft nog geen officiële om uitgebracht, maar heeft wel aangegeven dat in ieder geval de HTC Sensation, HTC Sensation XE, HTC Sensation XL en HTC EVO 3D een update naar Android 4.0 zullen krijgen.

Het kan echter nog wel een paar maanden duren voordat alle toestellen zijn voorzien van een update. Ook is het nog onbekend of er nog andere toestellen zijn, die de update krijgen zoals de HTC Rhyme.

Lees verder na de advertentie.

De rom die nu is verschenen bevat een aangepaste versie van HTC Sense, de interface die HTC rondom Android levert. Er zou gebruik zijn gemaakt van een interne test-rom vanuit HTC. Hierin is Sense 3.5 gebruikt, met een aantal wijzigingen en opzichte van de standaard, zoals ronde mapicoontjes en een aanpasbare balk onderin.

Meer info: XDA Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu