HTC Sensation krijgt Swype-achtig toetsenbord

Redactie
28 april 2011, 17:04
1 min leestijd

De HTC Sensation krijgt een toetsenbord, dat te vergelijken is met Swype. De officiële naam voor deze toevoeging is ‘HTC Trace’, dus HTC heeft geen deal gesloten met Swype. De werking van Swype en HTC Trace heeft geen uitleg nodig: veeg met je duim van letter naar letter, totdat er een woord vormt. Stel, je wilt het woord ‘hond’ schrijven, dan veeg je van de ‘H’ naar de ‘O’, ‘N’ en tenslotte naar de ‘D’. Swype en Trace analyseren het spoor en komen vervolgens met het woordje ‘hond’.

In de meeste gevallen is een Swype-achtig toetsenbord sneller dan een virtueel toetsenbord met normale knoppen. Natuurlijk is dit toetsenbord in de eerste instantie even wennen, maar na verloop van tijd is het met Swype mogelijk om gevestigde sms-records te verbreken.

Lees verder na de advertentie.

De Sensation heeft een 1,2 GHz multikernprocessor van Qualcomm, Android 2.3 en een 4,3-inch QHD-scherm met een resolutie van 540 bij 960 pixels. De telefoon draait op een nieuwe versie van HTC Sense, waardoor het o.a. mogelijk is om widgets op het lockscreen van je telefoon te zetten. De HTC Sensation ligt in het tweede kwartaal van 2011 in de winkel. Dit betekent dat de telefoon voor eind juni verkrijgbaar is.

Bron: Phandroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Sensation
HTC Sensation

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu