‘Nog minder nieuwe HTC-smartphones in 2018’

Thomas Haenen
28 december 2017, 9:31
2 min leestijd
‘Nog minder nieuwe HTC-smartphones in 2018’

HTC verwacht volgend jaar minder nieuwe smartphones uit te brengen. Wel heeft het bedrijf onder andere een goedkopere versie van de HTC U11 Plus in ontwikkeling.

Lees verder na de advertentie.

HTC-smartphones 2018

In 2018 verschijnen er minder nieuwe HTC-smartphones, zo claimt het doorgaans betrouwbare Digitimes. Het bedrijf gaat komend jaar meer geld uitgeven aan marketing en onderzoek naar nieuwe technologie, om een beperktere selectie van toekomstige toestellen tot een groter succes te maken. HTC heeft het bericht nog niet bevestigd.

Het is overigens niet de eerste keer dat HTC aangeeft minder nieuwe toestellen te maken. Eind 2016 liet een topman weten dat er dit jaar zo’n 6 tot 7 HTC-smartphones zouden verschijnen. Die claim bleek achteraf aardig te kloppen. In 2017 verschenen de HTC U11, de U Ultra, U Play, U11 Life en U11 Plus van de Taiwanese fabrikant. Ook ontwikkelde het de Google Pixel 2. Dat zijn in totaal zes smartphones.

HTC U11 Android 8.0-update

Hoeveel nieuwe toestellen HTC precies uitbrengt in 2018, is onbekend. Gezien het geringe aantal van dit jaar is het waarschijnlijk echter zeer beperkt. Heel onverwachts is dat niet. In september werd namelijk bekend dat Google een deel van de productiecapaciteit en werknemers overneemt. Daardoor is er binnen HTC zelf minder ruimte om nieuwe toestellen te ontwikkelen. Bovendien gaat het al geruime tijd niet geweldig met het bedrijf: HTC kampt al jaren met teruglopende verkopen en slechte kwartaalcijfers.

HTC U12 en goedkope HTC U11 Plus

Wel zijn er volgens de bron al twee toestellen in ontwikkeling voor de eerste maanden van het nieuwe jaar. Zo brengt HTC naar verwachting in januari een goedkope versie uit van de HTC U11 Plus. Dat nieuwe vlaggenschip is pas sinds kort verkrijgbaar, maar is met een adviesprijs van 799 euro wel aardig duur. Wat voor specificaties de variant heeft is onbekend, maar vermoedelijk is het toestel minder krachtig.

Ook een HTC U12 Plus is ontwikkeling, een opvolger voor de HTC U11 die dit voorjaar verscheen. Het toestel heeft naar verwachting een 4K-scherm, Snapdragon 845-chipset van Qualcomm en dubbele camera achterop. De U12 verschijnt begin deze zomer.

Het laatste nieuws over HTC

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11 Plus
HTC U11 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu