‘HTC Smartwatch verschijnt in het tweede kwartaal van 2014’

Gijs Ettes
22 oktober 2013, 8:22
1 min leestijd
‘HTC Smartwatch verschijnt in het tweede kwartaal van 2014’
HTC Smartwatch

Een anonieme bron betrokken bij HTC geeft aan dat de fabrikant in het tweede kwartaal van volgend jaar een HTC Smartwatch zal uitbrengen. Het nieuws is vooralsnog een gerucht, al heeft topman Peter Chou al eerder aangegeven dat HTC brood ziet in het maken van een nieuwe tablet en een draagbare gadget (zoals een Smartwatch).

Net als de meeste andere Smartwatches is HTC’s mogelijke product voorzien van Android en een camera voor het schieten van foto’s en video’s. Daarmee zou het zomaar een grote concurrent kunnen worden voor de Galaxy Gear van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

HTC Smartwatch moet in behoefte voorzien

HTC Smartwatch Sony

Mocht er een HTC Smartwatch op de markt komen, dan moeten we dus nog wel geduld hebben. Volgens de anonieme bron verschijnt een dergelijk apparaat niet vóór april 2014. De markt van draagbare technologie is volgens HTC erg belangrijk, maar een smartwatch moet volgens de fabrikant wel in een behoefte voorzien. Het mag geen gimmick zijn, aldus Peter Chou in gesprek met de Financial Times.

Naast de Galaxy Gear van Samsung is er onlangs nog een slim horloge verschenen, de Sony SmartWatch 2. Deze smartwatch is stof- en waterbestendig, heeft een verwisselbare band en is uit te rusten met diverse apps. Denk bijvoorbeeld aan een muziekspeler en plug-ins voor Twitter en Gmail. Je verbindt de SmartWatch 2 middels nfc of bluetooth met je smartphone, waarna je meldingen krijgt van nieuwe berichten, telefoontjes kunt beantwoorden of muziek kunt luisteren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu