‘HTC lanceert eerste smartwatch in februari’

Redactie
3 december 2015, 9:03
1 min leestijd
‘HTC lanceert eerste smartwatch in februari’

Zoals het er nu naar uit ziet kunnen liefhebbers van HTC-producten een smartwatch verwachten in 2016. De geruchten gaan dat de wearable in februari van dat jaar verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Evan Blass, een bekende ‘lekker’ als het gaat om mobiele technologie, maakte dit vannacht bekend via zijn Twitter-account @evleaks. Hij publiceerde geen foto’s of specs.  Veel concurrenten van HTC brachten in het verleden al een of meer smartwatches uit, denk bijvoorbeeld aan de  Gear S2  van Samsung of de Motorola Moto 360 (2015), en de vraag was wanneer HTC er één uit zou brengen.

HTC-smartwatch

De eerste geruchten over een HTC-smartwatch dateren van  eind  2013. Eerdere pogingen om een vierkante smartwatch uit te brengen in 2014 stranden. Nu lijkt het erop dat het in februari 2016 echt gaat gebeuren. Dat wil zeggen, als er niets meer verandert in de plannen van de fabrikant.

htc smartwatch

De smartwatch verschijnt hoogstwaarschijnlijk in de premium One-lijn van HTC, waar onder meer vlaggenschepen als de HTC One A9 in vallen. Als we de geruchten mogen geloven is het toestel rond, met een display van 360 bij 360 pixels, en draait het op Android Wear.

Einde van HTC?

Wellicht hoopt HTC met de introductie van een smartwatch het tij te keren. De omzet daalt, het verlies stijgt en over toekomstverwachtingen houdt het bedrijf de kaken stijf op elkaar. HTC moet op zoek naar een nieuwe markt om zichzelf te onderscheiden van de concurrentie.

Lees hier meer over onze sombere toekomstverwachting van HTC

Bron: @evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One A9
HTC One A9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu