De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC maakt smartwatch met Android- én iOS-ondersteuning’

Gijs Ettes
11 februari 2015, 9:11
2 min leestijd
‘HTC maakt smartwatch met Android- én iOS-ondersteuning’

Er gaan al langer geruchten dat HTC werkt aan een eigen wearable, die mogelijk op het MWC wordt gepresenteerd. Volgens de laatste berichten heeft de HTC-smartwatch een rechthoekig scherm en ondersteuning voor zowel Android als iOS.

Lees verder na de advertentie.

‘HTC-smartwatch krijgt 1,8 inch-scherm

htc-smartwatch
De smartwatch van HTC krijgt waarschijnlijk geen vierkant scherm

Dat meldt althans Upleaks, de Twitter-lekker die in het verleden vaker juiste informatie over onaangekondigde smartphones, tablets en andere producten publiceerde. Volgens de Chinees  krijgt de HTC-smartwatch, die momenteel de codenaam ‘PETRA’ draagt, een rechthoekig scherm van 1,8 inch. Upleaks trekt de vergelijking met de Gear Fit, de sportarmband van Samsung die in april vorig jaar werd uitgebracht en beschikt over een 1,84 inch amoled-scherm met een resolutie van 432 bij 128 pixels.

De HTC-smartwatch heeft mogelijk een lagere resolutie van 32 bij 160, maar biedt  wel ondersteuning voor zowel Android als iOS. Daarmee lijkt het erop dat het slimme horloge niet gebruik zal maken van Android Wear, maar van een besturingssysteem dat door HTC zelf is ontwikkeld.

De smartwatch zou verder een accuduur van circa drie dagen moeten hebben en basisfuncties als het tonen van meldingen van je smartphone, muziekspeler en agenda-afspraken. Ook moet het apparaat je voetstappen nauwkeuriger meten dankzij een speciaal accessoire dat wordt meegeleverd. Via bluetooth is het te verbinden met je smartphone.

HTC op het MWC

htc one m9 plus

Net als Samsung en Huawei zal ook HTC op 1 maart, één dag voor de start van het MWC, een persconferentie houden. Verwacht wordt dat de Taiwanese fabrikant sowieso de HTC One M9 uit de doeken doet, maar mogelijk kunnen we ook kennismaken van de grotere variant van het vlaggenschip, de HTC One M9 Plus. Met de recente geruchten over de HTC-smartwatch lijkt echter ook een aankondiging van dat apparaat tot de mogelijkheden te behoren.

Het laatste nieuws over HTC

Bron: @Upleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu