‘HTC smartwatch verschijnt mogelijk eind dit jaar’

HTC smartwatchIn een interview met Bloomberg geeft Chang Chialin, een topvrouw van HTC, aan dat de Taiwanese telefoonmaker dit jaar een wearable gadget zal uitbrengen. Mogelijk gaat het hier om een HTC smartwatch die al een jaren in ontwikkeling is en rond de kerst moet verschijnen. Dat HTC zo lang aan het apparaat heeft moeten sleutelen, komt volgens het bedrijf door problemen met de accu en het lcd-scherm die eerst opgelost moesten worden.

Naar eigen zeggen is HTC al langer bovengemiddeld geïnteresseerd in smartwatches en andere wearables. De fabrikant heeft al diverse HTC One accessoires en andere randapparatuur in het portfolio en voegt daar de komende tijd wellicht meer gadgets aan toe die samenwerken met Android. Daarnaast is de verwachting dat HTC in april de opvolger van de HTC One zal uitbrengen. Mogelijk wordt de komende weken meer bekend over dit vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC smartwatch release nog onzeker

HTC Two nieuwsOf en wanneer er een HTC smartwatch in Nederland en België verschijnt, is vooralsnog onduidelijk. HTC Nederland kan hier in gesprek met AndroidPlanet weinig over zeggen, aangezien het niet reageert op berichtgeving met betrekking tot HTC’s roadmap. Wellicht doet het bedrijf tijdens het Mobile World Congress (24-27 februari) de plannen met betrekking tot wearables uit de doeken, maar ook dat is allerminst zeker.

Daarnaast is er veel onzekerheid over de opvolger van de HTC One, die wij hebben omgedoopt tot de HTC Two. Geruchten gaan dat de smartphone is voorzien van een Snapdragon 800-processor (2,26GHz), 3GB aan werkgeheugen en een 5 inch-scherm met een 1080p-resolutie.

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Het laatste HTC nieuws op een rijtje

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.