‘HTC maakt twee smartwatches en een fitnesstracker’

Gijs Ettes
20 februari 2014, 11:03
1 min leestijd
‘HTC maakt twee smartwatches en een fitnesstracker’
HTC smartwatches

Volgens Bloomberg maken we dit jaar kennis met twee HTC smartwatches en een fitnesstracker. De site baseert de informatie op anonieme bronnen. Een van de smartwatches waaraan de Taiwanese telefoonmaker werkt, is voorzien van de Mirasol-schermtechnologie van Qualcomm. De Qualcomm Toq-smartwatch beschikt ook over dergelijke technologie, waardoor het display in direct zonlicht nog steeds uitstekend afleesbaar is. De Mirasol-smartwatch wordt mogelijk tijdens het Mobile World Congress 2014 in het geheim getoond aan enkele grote providers.

HTC werkt daarnaast mogelijk aan een smartwatch die gebruikmaakt van de services van Google Now. De Google Now Android-versie is een handige ingebouwde functie die leert van jouw gedrag en agenda en zich met die informatie continu aanpast en verbetert. De app laat je gemakkelijk zoeken en voorziet je onder andere van informatie over afspraken, het weer, verkeer en sport(uitslagen).

Lees verder na de advertentie.

Naast de HTC smartwatches kunnen we op korte termijn mogelijk ook kennismaken met een fitnesstracker van HTC. Het bedrijf zet hoog in op wearables en werkt naar verluidt aan een armband met een ingebouwde module en een klein display, vergelijkbaar dus met de Lifeband Touch van LG. Het apparaatje kan zowel je sportprestaties meten als muziek afspelen.

Lees meer en check het huidige Android smartwatch-aanbod!

Het laatste HTC nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu