HTC spreekt over Android-tablet met 1080p video

htc advantageQuinton Leigh van HTC Zuid-Afrika heeft per ongeluk laten ontglippen dat zijn bedrijf bezig is met een Android-tablet voor het hogere segment. Het apparaat zou ook een high-end smartphone kunnen zijn. In ieder geval wordt videofilmen tot een resolutie van 1080p ondersteund en dankzij een nieuwe Yamaha-chipset levert het apparaat zelfs 5.1 surround sound. Het apparaat werkt via het 3G-netwerk. Ook gaf Quinton aan wanneer smartphones ook dergelijke functies krijgen: hij verwacht dat volledige 1080p filmopnames op HTC-smartphones al in het voorjaar van 2011 haalbaar zijn. Toestellen met 14,4 Mbps HSPA+ zijn al deze zomer verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


HTC heeft eerder wel eens een tablet-achtig apparaat uitgebracht: de HTC Advantage (zie foto) en de HTC Shift waren pogingen daartoe. Groot succes bracht dat voor HTC helaas niet, maar misschien was HTC z’n tijd ver vooruit en staan gebruikers nu wel open voor een krachtige tablet, ‘voor erbij’.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.