HTC Supersonic en MotoROI: onbereikbare Android-toestellen

htc sprint logoMotorola heeft voor het eerst een Android 2.0 toestel voor Korea aangekondigd. Het wordt de MotoROI en het zal exclusief worden aangeboden via SK Telecom. Interessanter is de aankondiging van de HTC Supersonic, een nieuw Android-toestel voor de Amerikaanse operator Sprint. Het meest bijzondere: dit toestel werkt behalve op Sprint’s CDMA-netwerk ook op WiMAX.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het toestel zal op veel punten overeenkomsten vertonen met de HTC HD2, maar met Android OS in plaats van Windows Mobile. Het toestel heeft een 4,3 inch touchscreen en een slanke tabletvorm. Mogelijk heeft de HTC Supersonic ook een 1GHz Snapdragon-processor. De HTC Supersonic wordt dus een 4G-toestel en daarvan hebben we er nog niet zoveel gezien.

HTC is van plan de Supersonic ook een voetje mee te geven, zodat je er films op kunt kijken. Het relatief grote scherm is daarvoor erg geschikt. HTC Sense zit er ook op. De informatie is vooralsnog niet bevestigd door HTC; de informatie is afkomstig van een bron van Engadget, die geen nadere informatie kon melden over cameraresolutie en batterijcapaciteit. Op een HTC-roadmap voor 2010 was al eerder een HTC-toestel met WiMAX te zien, bedoeld voor operator Sprint.

motoroi

De Koreanen kunnen bij operator SK Telecom terecht voor een heel ander toestel: de MotoROI. Vanaf begin februari is het toestel verkrijgbaar, voorzien van 8 megapixel camera, 3,7 inch HD WVGA-scherm, 720p video-recording en HDMI-output. De MotoROI gaat zo’n $800 kosten, vergelijkbaar met de iPhone. Qua uiterlijk komt de MotoROI sterk overeen met de Motorola Sholes Tablet/XT710.

Via: Engadget en AndroidGuys

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.