HTC Tattoo heeft goedkoper resistief touchscreen!

Wouter Nijsen
10 september 2009, 10:34
1 min leestijd
HTC Tattoo heeft goedkoper resistief touchscreen!
4W102584887

De tegenwoordig gebruikte touchscreens zijn in twee soorten te verdelen. Er zijn resistieve schermen, die reageren op druk en capacitive schermen, die niet regeren op druk maar op aanraking alleen. Een resistief scherm reageert op alles waarmee je op het scherm drukt. Dat kan je nagel zijn, een stylus of je vingertop. Een capacitief scherm reageert alleen op je vingertop.

Doordat je alleen maar een electrostatisch veld hoeft te doorbreken om iets op het scherm te selecteren reageert een capacitief scherm aanzienlijk sneller. Wat verder opvalt is dat de precisie van een resistief scherm lager ligt dan van een capacitief scherm. Met name bij het gebruik van een onscreen QWERTY-toetsenbord is het scoringspercentage van een capacitief screen nagenoeg 100%. Des te opvallender  dat HTC voor de Tattoo gekozen heeft voor een resistief scherm en niet voor een capacitieve zoals op de Dream, Magic en Hero.

Lees verder na de advertentie.

HTC geeft als reden aan dat het 2,8 inch schermformaat van de Tattoo te klein zou zjn voor een goed werkend capacitief scherm. Dat meldde HTC via Twitter. Een meer voor de hand liggende reden voor de schermkeuze zou natuurlijk ook gewoon de lagere prijs van resistieve schermen  kunnen zijn. De Tattoo moet voor de wereldwijde doorbraak van HTC’s Android toestellen gaan zorgen en daardoor moet het toestel zo goedkoop mogelijk in de markt gezet worden. De praktijk zal moeten uitwijzen of de Tattoo met zijn resistieve scherm een goede Android-touchervaring kan waarmaken.

106178_tattoobig

via: Twitter

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's