thumbIn de Android Market zijn ondertussen al een aantal toetsenbordvervangers beschikbaar, zoals Better Keyboard en TouchPal. Daarnaast heeft HTC een eigen softwaretoetsenbord voor onder andere de HTC Hero ontwikkeld. Helaas was dit toetsenbord voor andere Android-gebruikers niet beschikbaar, of je moest ervoor kiezen je toestel te rooten en van een aangepaste ROM te voorzien. DroidDeveloper.com heeft nu echter het installatiebestand van het HTC-toetsenbord weten te isoleren zodat deze ook op andere Android-telefoons te installeren is.

Het HTC-toetsenbord van DroidDevelopers ondersteunt echter alleen Engels. Nederlandse woordaanvulling en correctie werkt dus helaas niet. Wil je toch het originele HTC softwaretoetsenbord eens proberen, volg dan onderstaand stappenplan.

  • Ga naar instellingen, toepassingen en zet een vinkje bij “Onbekende Bronnen”
  • Download htc_ime.zip van DroidDevelopers.com
  • Pak het zipbestand uit en kopieer de inhoud naar je geheugenkaart
  • Installeer HTC_IME.apk met behulp van app installer of file explorer
  • Ga naar instellingen, landinstelling en tekst en haal het vinkje weg bij “Android Toetsenbord” en plaats een vinkje   bij “Touch Input”

Binnen de instellingen van het HTC-toetsenbord heb je nog de mogelijkheid te kiezen voor een volledig qwerty-, telefoon- of compact qwerty-toetsenbord.

side_by_side_keyboard

App installer:

File Explorer

Via: Androinica

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.