De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gerucht: `HTC Two frontcamera beschikt over 5 megapixels’

Wouter Nijsen
5 februari 2014, 18:12
2 min leestijd
Gerucht: `HTC Two frontcamera beschikt over 5 megapixels’
HTC Two frontcamera

Goede selfies maken moet met de The All New HTC One geen probleem meer zijn. Althans, als de uitspraken van HTC-insider LlabTooFeR met betrekking tot de HTC Two frontcamera op de waarheid berusten.

De ontwikkelaar stelt op zijn Twitter-pagina dat de opvolger van de HTC One aan de voorkant geen 2,1 megapixel-camera heeft, maar eentje met 5 megapixels. Daarmee is de HTC Two, zoals de aankomende smartphone mogelijk heet, het eerste toestel van HTC dat een frontcamera met een dergelijke sensor in huis heeft.

Lees verder na de advertentie.

HTC Two in de schijnwerpers

De HTC Two is de laatste week volop in het nieuws. Zo dook er een foto op Twitter waarop was te zien dat het toestel een dubbele flitser en een vingerafdrukscanner zou hebben. Mark Moons, directeur van HTC Benelux, wuifde die geruchten weg. “Somebody has been photoshopping“, reageerde de Nederlander op Twitter op de afbeelding die een Russische HTC fanwebsite het web opslingerde.

Voorlopig is het dus onzeker of de HTC Two wel met een vingerafdrukscanner komt. Mocht dat het geval zijn, zou dat geen onbekend terrein zijn voor HTC. De HTC One Max, een grotere versie van de One, heeft immers ook een dergelijke scanner aan de achterzijde van het toestel.

‘HTC Two vanaf maart te koop’

virtuele knoppen htc two

We verwachten dat HTC`s nieuwe vlaggenschip binnen een aantal maanden verkrijgbaar is. Volgens doorgaans betrouwbare bronnen is de langverwachte opvolger vanaf maart te koop. Als dat klopt, is de kans aanwezig dat de telefoon eind februari op de Mobile World Congress in Barcelona uit de doeken wordt gedaan.

Qua hardware denken we dat de opvolger een stuk sterker zal worden. Verwacht wordt een 5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (0,3 inch groter dan de originele One), een quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 800/805) en de optie om 4K-video op een extern scherm af te spelen.

Lees meer over de HTC Two

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu