‘HTC-vlaggenschip heet HTC U 11 en verschijnt in 5 kleuren’

Erwin Vogelaar
23 april 2017, 18:36
2 min leestijd
‘HTC-vlaggenschip heet HTC U 11 en verschijnt in 5 kleuren’

Het nieuwe ‘knijpbare toestel’ van HTC heet niet de HTC U, maar HTC U 11. Er komen waarschijnlijk vijf verschillende HTC U 11-kleuren.

Lees verder na de advertentie.

HTC U 11-kleuren

Het nieuwe vlaggenschip van HTC stond eerst bekend als HTC Ocean. In vroege gelekte filmpjes zagen we een toestel met een aanraakgevoelig frame, waarmee je de telefoon kunt besturen zonder het scherm aan te raken of knoppen te gebruiken. Later veranderde de naam van het toestel in HTC U, zodat het onderdeel werd van de HTC U-familie met de HTC U Play en HTC U Ultra. Nu lijkt de definitieve naam bekend te zijn: HTC U 11. Hiermee is het toestel een duidelijke opvolger van de HTC 10 uit 2016, maar toch ook echt onderdeel van de HTC U-serie.

htc u 11-kleuren

Het nieuwe toestel moet in vijf verschillende kleuren beschikbaar zijn, maar dit betekent niet dat je al deze kleuren in Europa moet verwachten. De HTC U 11 zal in ieder geval gemaakt worden in het wit, zwart, blauw, rood en zilver. Welke kleuren we in de Benelux kunnen verwachten is dus nog niet bekend. Ook over de prijs weten we nog niets. Meer informatie krijgen we op 16 mei, want dan onthult HTC het nieuwe toestel. Maar we verwachten tot dan nog wel meer geruchten.

De focus van het toestel is uiteraard het aanraakgevoelige frame, want daar onderscheidt HTC zich mee. Het toestel heeft ‘Edge Sense’, waardoor je via het knijpen en wrijven van de randen de HTC U 11 bestuurt. Bijvoorbeeld om een foto te maken of om door een menu te scrollen. Verder heeft de HTC U 11 waarschijnlijk een 5,5 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zit een Snapdragon 835-chip, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Het toestel ligt waarschijnlijk vanaf eind mei of begin juni in de winkel.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu