‘HTC U 11 krijgt unibodybehuizing, maar geen koptelefoonaansluiting’

Rick van der Veer
8 mei 2017, 12:02
1 min leestijd
‘HTC U 11 krijgt unibodybehuizing, maar geen koptelefoonaansluiting’

HTC‘s volgende vlaggenschip, de HTC U 11, is opgedoken in gelekte renders. Het toestel krijgt een metalen unibodybehuizing, maar heeft geen koptelefoonaansluiting.

Lees verder na de advertentie.

HTC U 11 renders tonen toestel

De HTC U 11 is in volle glorie te bewonderen in een reeks gelekte renders. Uit de afbeeldingen blijkt dat ook de fabrikant meedoet met de trend van dit jaar om schermranden zo klein mogelijk te houden. Wat verder opvalt is dat HTC wederom de koptelefoonaansluiting schrapt, net zoals bij de HTC U Ultra en U Play.

Op de foto’s is de rode versie van het toestel te zien. Volgens eerdere geruchten wordt de HTC U 11 in totaal vijf kleuren op de markt gebracht. Aan de onderkant van het toestel bevindt zich de usb-type-c-poort, die dus ook voor koptelefoons gebruikt moet worden. Verder krijgt de HTC U 11 een IP57-certificering, wat hem waterbestendig, maar niet waterdicht maakt.

In plaats van de nadruk te leggen op zo dun mogelijke bezels, zorgt HTC ervoor dat de rand ook nog functioneel is. Dankzij ‘Edge Sense’ kun je allerlei acties uitvoeren door over de rand te vegen of in het toestel te knijpen. Denk aan het maken van foto’s, zonder het scherm aan te hoeven raken.

High-end specificaties

Eerder lekten al specificaties van de HTC U 11 uit, waaruit zou blijken dat het toestel een Snapdragon 835-chipset krijgt en 6GB aan werkgeheugen. De opslagruimte verschilt van 64GB tot 128GB. Het scherm wordt 5,5 inch groot, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

De HTC U 11 wordt op 16 mei officieel aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip ligt naar verwachting eind mei of begin juni in de Nederlandse winkels.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu