De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘HTC U 11 heeft 5,5 inch-scherm, geen koptelefoonaansluiting’

Thomas Haenen
2 mei 2017, 9:16
2 min leestijd
‘HTC U 11 heeft 5,5 inch-scherm, geen koptelefoonaansluiting’

Een kleine twee weken voor de release van de HTC U zijn mogelijk vrijwel alle specificaties en een afbeelding van de verpakking uitgelekt. Dit moet je weten over de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

HTC U 11 specificaties

Het nieuwe toptoestel van HTC wordt op 16 mei officieel aangekondigd, maar in de afgelopen weken zijn al verschillende details uitgelekt. Nu liggen ook alle specificaties van de HTC U, of HTC U 11 zoals het toestel soms wordt genoemd, op straat. MySmartPrice claimt een afbeelding van de verpakking te hebben bemachtigd, waarop alle hardware genoemd wordt.

Als we de bron mogen geloven, beschikt de HTC U 11 over een 5,5 inch-scherm met QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Achterop zit een 12 megapixel-camera met een UltraPixel 3-sensor, voorop is een 16 megapixel-camera te vinden.

HTC U 11 specificaties

HTC heeft het toestel voorzien van de nieuwste hardware, waaronder een Snapdragon 835-chipset van Qualcomm. De verpakking vermeldt dat het toestel dual-sim ondersteuning biedt, maar deze versie verschijnt vermoedelijk niet in Nederland. Ook de 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte is alleen in deze variant verkrijgbaar. De verwachting is dat we het hier met 4GB en 64GB moeten doen, nog altijd meer dan adequaat voor een modern vlaggenschip.

Knijpbare rand

Ook Edge Sense wordt genoemd. Dat is de unieke drukgevoelige zijkant waar het toestel over zou beschikken. De HTC U 11 is volgens verschillende bronnen een ‘knijpbare’ smartphone. Zo kun je in de camera-app je foto maken door te knijpen. Het toestel is IP57-gecertificeerd, wat waterbestendigheid garandeert. Waterdicht is het toestel echter niet, hooguit beschermd tegen een flinke waterbui.

Op de verpakking is géén vermelding van een koptelefoonaansluiting te vinden. HTC schrapte die eerder dit jaar al op de U Ultra en de U Play, en het lijkt erop dat ook de U 11 het zonder moet doen. Headsets moet je aansluiten via usb-c, of draadloos via bluetooth. Wel zou de U 11 beschikken over BoomSound en ingebouwde ruisonderdrukking.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu