HTC’s volgende vlaggenschip wordt op 16 mei officieel aangekondigd. Het bedrijf heeft een eerste teaser vrijgegeven voor de knijpbare HTC U.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC U aankondiging

‘Squeeze for the Brilliant’, zo belooft HTC in een eerste teaser voor de smartphone. Dat verwijst vermoedelijk naar de de HTC U, waarvan de voorbije weken verschillende details uitlekten. De smartphone wordt op 16 mei om 8 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd officieel uit de doeken gedaan.

HTC U aankondiging

De HTC U is voorzien van knijpbesturing, door HTC omgedoopt tot ‘Edge Sense’. Door in de randen te knijpen kun je apps opstarten of andere acties uitvoeren. Met de aanraakgevoelige zijkant is het bijvoorbeeld makkelijker om een foto te maken: je hoeft niet langer de knop op het scherm aan te tikken, maar knijpt gewoon in de zijkant.

Het toestel komt vlak na de introductie van de HTC U Ultra, het huidige vlaggenschip van de fabrikant. De U Ultra probeerde zich te onderscheiden met een slimme assistent en een tweede scherm voor notificaties. Beide werden echter weinig positief ontvangen door pers en gebruikers. Voor zover bekend heeft de HTC U geen extra scherm.

Specificaties en verwachte prijs

Wel heeft de hardware een flinke upgrade gekregen ten opzichte van de U Ultra. Zo beschikt de HTC U waarschijnlijk over een 5,5 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een Snapdragon 835-chip, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Achterop zit een 12 megapixelcamera, voorop is een vingerafdrukscanner verwerkt in de homeknop te vinden. Net als andere recente HTC-smartphones zou de U géén 3,5mm-audioaansluiting hebben. Voor geluid gebruik je de usb-c-poort onderaan het toestel gebruiken of een draadloze koptelefoon.

De HTC U ligt waarschijnlijk vanaf eind mei of juni in de winkels. Een adviesprijs is nog onbekend, maar zal gezien eerdere HTC-vlaggenschepen zo rond de 700 tot 800 euro liggen. De definitieve details volgen over drie weken, bij de officiële aankondiging.

Lees het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.