De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC U komt in mei uit met aanraakgevoelig frame’

Erwin Vogelaar
28 maart 2017, 19:07
2 min leestijd
‘HTC U komt in mei uit met aanraakgevoelig frame’

Het volgende vlaggenschip van HTC zal niet enkel een aanraakgevoelig scherm hebben. Het anraakgevoelige frame van de HTC U moet namelijk voor een nieuwe manier van besturen zorgen.

Lees verder na de advertentie.

HTC U aanraakgevoelig frame

Eerder dit jaar waren er al video’s te zien van een nieuw concept waar HTC aan werkte. Onder codenaam Ocean had het bedrijf een manier bedacht om het frame van een smartphone aanraakgevoelig te maken. VentureBeat stelt nu dat de smartphone met deze technologie later dit jaar uit zal komen onder de naam HTC U. De technologie heet Edge Sense. Om deze innovatie in de praktijk te zien, kun je de conceptvideo kijken die lekker Evan Blass afgelopen januari al getweet had.

https://twitter.com/evleaks/status/817960356035383297

De HTC U moet het volgende vlaggenschip worden voor HTC. Het toestel heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Vanuit de doos zal het toestel Android 7.1 Nougat draaien met HTC’s Sense 9 er overheen. Onder de motorkap van het toestel zit een Snapdragon 835-chip, waar ook de Samsung Galaxy S8 door wordt aangestuurd. Het idee van Edge Sense is dat je acties kunt uitvoeren en apps kunt openen door in het toestel te knijpen of aan de zijkant te wrijven.

De HTC U wordt het derde toestel in de HTC U-serie, na de HTC U Play en HTC U Ultra. Over dat eerste toestel zijn we niet erg te spreken. In onze HTC U Play review schrijven we: “Met de U Play slaat het bedrijf op haast elk mogelijk gebied volledig de plank mis. Verouderde hardware en software, een matige accu, verpakt in een vettige behuizing zonder koptelefoonaansluiting. Dat is op zich al matig genoeg, maar met de adviesprijs van 449 euro gooit HTC nog wat extra zout in de wonden.” Hopelijk weet het bedrijf met de HTC U ons meer te overtuigen. Het toestel wordt waarschijnlijk medio april aangekondigd en ligt vervolgens vanaf mei in de winkels.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu