‘HTC U met BoomSound uitgelekt: dit moet je weten’

Thomas Haenen
3 april 2017, 9:01
2 min leestijd
‘HTC U met BoomSound uitgelekt: dit moet je weten’

HTC’s volgende vlaggenschip wordt mogelijk binnenkort al onthuld. Details over de HTC U zijn uitgelekt en beloven onder andere de terugkeer van BoomSound.

Lees verder na de advertentie.

HTC U BoomSound

Als we de geruchten mogen geloven, heeft HTC een nieuw vlaggenschip gepland voor de nabije toekomst. Het bedrijf introduceerde onlangs al de wat teleurstellende HTC U Ultra en de U Play, maar daar komt binnenkort nog een écht topmodel bij. Het zou gaan om de HTC U, die eind vorig jaar al uitlekte onder de codenaam ‘Ocean’.

Specificaties lekten dit weekend al uit via Android Headlines. De smartphone zou beschikken over een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Er is een Snapdragon 835-chip aanwezig, met 4 of 6GB werkgeheugen en minimaal 64GB opslagruimte. Ook zou de smartphone direct op Android 7.1 Nougat lopen, één van de eerste toestellen met die nieuwe software.

HTC U Boomsound

Aan de binnenkant zou HTC verschillende verbeteringen hebben doorgevoerd op het gebied van geluid en video. Zo maakt op de HTC U BoomSound zijn terugkeer, de bekende dubbele speakers aan weerszijden van het scherm die op de U Ultra niet te vinden zijn. Daarnaast zijn er vier microfoons aanwezig, waardoor je audio van hogere kwaliteit moet kunnen opnemen.

Helaas lijkt HTC opnieuw de koptelefoonaansluiting te hebben geschrapt. De fabrikant is één van de weinige die ervoor kiest om audio via de usb-c-aansluiting te laten lopen. Ook zou de accucapaciteit een relatief beperkte 3000 mAh bedragen.

HTC U Boomsound

Zo werken de HTC U Edge Sensors

Eerder lekte al uit dat de HTC U voorzien wordt van een drukgevoelige zijkant. Je kunt het toestel besturen door te knijpen in de behuizing. Screenshots van hoe die besturing precies werkt zijn uitgelekt. zo maakt het toestel onderscheid tussen kort en langer knijpen voor verschillende acties.

Wanneer de HTC U officieel onthuld wordt is nog onbekend. De verwachting is dat de smartphone begin deze zomer al in de winkels ligt, waardoor de aankondiging waarschijnlijk niet al te lang op zich laat wachten.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U Ultra
HTC U Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu