‘Dit is de eerste foto van de aanraakgevoelige HTC U’

Erwin Vogelaar
16 april 2017, 9:51
2 min leestijd
‘Dit is de eerste foto van de aanraakgevoelige HTC U’

De eerste HTC U-foto is gelekt. Dit opvallende toestel stond eerder bekend als de ‘HTC Ocean’ en heeft een aanraakgevoelig frame.

Lees verder na de advertentie.

HTC U-foto

De allereerste foto van de HTC U is door beroepslekker Evan Blass online geplaatst. Hieronder kun je de voorkant en achterkant van het toestel zien. Het zijn geen scherpe kiekjes, maar de foto’s geven toch een aardig beeld van het nog onaangekondigde toestel. Het bijzondere aan de HTC U is dat het toestel een aanraakgevoelig frame heeft, waardoor je door te knijpen en te wrijven de smartphone kunt besturen, zonder het scherm aan te raken of knoppen in te drukken.

htc u-foto

Eerder had Blass al de specs van dit toestel gelekt. De HTC U beschikt over een 5,5 inch-scherm, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de kap zit de snelle Qualcomm Snapdragon 835-chip. Het toestel heeft een 12 megapixel-camera en een 16 megapixel-camera. De HTC U heeft daarnaast 64GB of 128GB opslagruimte en er kan gebruik gemaakt worden van een micro-sd-kaartje. Het toestel draait op Android 7.1 (Nougat), met HTC’s eigen Sense 9 er overheen. Op de foto is ook een vingerafdrukscanner onder het scherm te zien.

De HTC U is het derde toestel in de U-reeks. Eerder zijn namelijk de HTC U Play en HTC U Ultra verschenen. In onze HTC U Play review waren we niet heel enthousiast over dit toestel: “Met de U Play slaat het bedrijf op haast elk mogelijk gebied volledig de plank mis”. De HTC U lijkt verder veel op de HTC U Ultra, maar dan met een ronde camera in plaats van een vierkante. Of een aanraakgevoelig frame genoeg is om om te vallen tussen onder andere de Samsung Galaxy S8 is twijfelachtig. Het toestel wordt waarschijnlijk deze maand nog aangekondigd en zal vanaf mei in de winkels liggen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: @evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu