HTC U Ultra en U Play vanaf nu in Nederland te koop

HTC lanceert vandaag twee nieuwe smartphones in Nederland. Je kunt per direct de HTC U Play en HTC U Ultra kopen bij verschillende webwinkels.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC U Ultra kopen

De twee nieuwe smartphones van HTC werden in januari aangekondigd maar liggen vanaf vandaag in de winkels. De HTC U Ultra is het topmodel van de fabrikant, onder andere voorzien van een glazen behuizing en onderscheidende software. De U Play is een paar honderd euro goedkoper maar ook een tikkeltje minder krachtig.

HTC U Ultra kopen

Eén van de speerpunten van beide toestellen is de Sense Companion, HTC’s antwoord op Google Now, Siri en andere intelligente assistenten. De Companion is stemgestuurd maar kan je ook informatie geven vóór je er naar op zoek gaat. Het grote nadeel is dat de Sense Companion nog niet direct beschikbaar is op beide smartphones. HTC zegt dat deze feature ‘later’ wordt toegevoegd met een update, maar het is nog onbekend wanneer die update verschijnt.

HTC U Ultra
Welke HTC U Ultra wil je?
Wij hebben momenteel geen HTC U Ultra aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

De HTC U Ultra is het eerste Android-vlaggenschip van 2017. Grote concurrenten als de Huawei P10 en de Samsung Galaxy S8 laten nog enkele weken op zich wachten. De U Ultra komt qua hardware dan weer wel overeen met de vlaggenschepen van eind 2016 en is niet zo krachtig als de smartphones die gaan komen. De belangrijkste HTC U Ultra-specificaties zijn als volgt:

  • 5,7 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels, met klein tweede scherm voor notificaties
  • 12 megapixel-camera achterop, 16 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 met HTC Sense
  • Snapdragon 821-chipset, 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte ingebouwd, niet uitbreidbaar

HTC U Play kopen

Met de HTC U Play haal je hetzelfde glazen design in huis, maar dan voor enkele honderden euro’s minder. Deze variant heeft dan ook een kleiner scherm en mist zelfs het hele tweede scherm. Ook de overige hardware is een tikkeltje minder krachtig.

HTC U Play
4,5
Welke HTC U Play wil je?
Wij hebben momenteel geen HTC U Play aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Het 5,2 inch scherm van de U Play heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. HTC gebruikt een Helio P10-chip met acht cores, 3GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Zowel voorop als achterop zit een 16 megapixel-camera. Het toestel loopt nog op Android 6.0 Marshmallow maar krijgt vermoedelijk later dit jaar een update.

Lees het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.