HTC U Ultra officieel: forse smartphone met tweede scherm

HTC trapt 2017 af met één van de eerste nieuwe vlaggenschepen van het jaar. Het bedrijf heeft zojuist de forse HTC U Ultra officieel onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC U Ultra officieel

Eind vorig jaar hoorden we voor het eerst over de vandaag aangekondigde smartphone, die toen nog bekend stond als de HTC Ocean Note. De HTC U Ultra, zoals de definitieve naam luidt, is binnenkort verkrijgbaar. Het toestel is vanaf maart in Nederland verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder glimmend blauw en zwart. Een Nederlandse adviesprijs is onbekend, maar in de Verenigde Staten wordt het toestel verkocht voor 749 dollar.

De HTC U Ultra valt vooral op door zijn forse 5,7 inch-scherm. Dat heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, goed voor een pixeldichtheid van 515 pixels per inch. Daarmee is het één van de grootste smartphones van de fabrikant ooit. HTC lijkt de concurrentie aan te gaan met de Huawei Mate 9, de populairste phablet van het moment. Het scherm is gemaakt van saffierglas, wat extra stevigheid biedt.
HTC U Ultra officieel

HTC U Ultra specificaties

Boven het scherm zit nog een tweede, kleiner scherm. Daarop kunnen notificaties of snelkoppelingen naar veelgebruikte apps getoond. Het is vergelijkbaar met de LG V20, een andere recente smartphone met een dubbel scherm. De belangrijkste specificaties vind je hieronder.

  • 5,7 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels, met tweede scherm voor notificaties
  • 12 megapixel-camera achterop
  • Loopt op Android 7.0 met HTC Sense
  • Snapdragon 821-chipset, 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte ingebouwd, niet uitbreidbaar

HTC blaast hoog van de toren over de camera. Het bedrijf gebruikt dezelfde camerasensor als in de Google Pixel, die ook door HTC geproduceerd werd. Het algoritme achter de camera zou verder zijn verbeterd waardoor de toch al indrukwekkende beeldkwaliteit nog beter is.

Helaas kent de U Ultra ook verschillende gebreken. Zo beschikt het toestel niet over een koptelefoonaansluiting. Muziek beluisteren moet je dus draadloos of via de usb-c-poort doen. Wel is er een vingerafdrukscanner aanwezig, die verwerkt zit in de homeknop aan de voorkant. Hiermee kan het toestel veilig en snel worden ontgrendeld.

De U Ultra is niet de enige high-end smartphone die de fabrikant voor dit voorjaar op de planning heeft staan. Zo verwachten we volgende maand een opvolger voor de HTC 10. Deze wordt waarschijnlijk eind februari gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona.

HTC U Play

De fabrikant presenteerde ook nog een HTC U Play, met een 5,2 inch-scherm. Het toestel biedt hetzelfde design, met hardware die iets minder krachtig is. De prijs van het toestel ligt iets lager. De U Play is ook verkrijgbaar vanaf 2 maart. Onder de motorkap vinden we een MediaTek Helio P10-chip met een octacore-processor, 3GB of 4GB aan RAM, 32GB of 64GB aan opslagruimte en een 2500 mAh-accu. Verder beschikt de U Play over een 16 megapixel-camera aan zowel de voor- als achterkant.

Lees het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.