Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC rolt Android 8.0-update uit voor U11: dit is er nieuw

Thomas Haenen
27 november 2017, 9:44
2 min leestijd
HTC rolt Android 8.0-update uit voor U11: dit is er nieuw

HTC is na Sony en Nokia de derde grote fabrikant die een Android 8.0-update vrijgeeft voor zijn vlaggenschip. Bezitters van de HTC U11 kunnen binnenkort met de nieuwe software aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

HTC U11 Android 8.0-update rolt uit

HTC U11 Android Oreo-update

Bezitters van de unbranded versie van HTC U11 kunnen vanaf nu aan de slag met Android 8.0 (Oreo). Een update was beschikbaar in het thuisland van de fabrikant, maar rolt nu uit naar alle U11-toestellen. HTC gaf eerder al aan de U11 nog voor het einde van het jaar van Android Oreo te voorzien en haalt die deadline dus ruimschoots.

HTC U11-gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is voor hun smartphone. Desgewenst kun je ook handmatig controleren op de beschikbaar, door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan. Wanneer Android 8.0 voor de HTC U11 in Nederland beschikbaar is, is nog onbekend. Houd er wel rekening mee dat de nieuwe software ruim 1GB groot is. Download deze dus enkel met een wifi-verbinding, tenzij je een grote databundel hebt.

Android 8.0 introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. Ook is er een nieuw design voor alle emoji, en kun je je binnenkomende berichten beter beheren met notificatiefilters. HTC levert tevens de beveiligingsupdate voor november mee. Daarmee ben je tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android beschermd, waaronder het recente wifi-beveiligingslek KRACK.

Android Oreo rolt langzaam uit

Hoewel de definitieve versie van Android 8.0 al sinds augustus beschikbaar is voor fabrikanten, rollen updates nog maar mondjesmaat uit. Volgens de laatste distributiecijfers van Google staat Oreo op slechts 0,3 procent van alle Android-smartphones. Sony is de enige fabrikant die een update heeft vrijgegeven voor een bestaand vlaggenschip, de Xperia XZ Premium. Andere fabrikanten, waaronder Samsung, Nokia en Huawei, hebben tot nu toe slechts beperkte publieke tests gedaan met Oreo.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0-update

HTC brengt eind dit jaar ook nog de U11 Plus uit. Deze variant beschikt over een groter, randloos scherm en iets betere hardware. Tevens is deze variant direct van Android 8.0 (Oreo) voorzien. Ook een goedkopere HTC U11 Life, die al vanaf deze maand in de winkels ligt, loopt direct op Oreo.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu