De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

HTC U11 rolt Android 8.0 (Oreo)-update uit naar U11

Thomas Haenen
10 januari 2018, 14:16
2 min leestijd
HTC U11 rolt Android 8.0 (Oreo)-update uit naar U11

Bezitters van de HTC U11 kunnen vanaf deze week aan de slag met Android 8.0 (Oreo). De fabrikant is begonnen met de uitrol van de nieuwste versie.

Lees verder na de advertentie.

HTC U11 Android Oreo-update beschikbaar

HTC U11 Android Oreo-update

Gebruikers in verschillende Europese landen zeggen de update inmiddels te hebben ontvangen. In Nederland zijn nog geen gebruikers met de nieuwe software gespot. Omdat de update geleidelijk wordt uitgerold, kan het even duren voor iedereen aan de beurt is. Je ontvangt automatisch een notificatie zodra Android 8.0 klaarstaat voor jouw HTC U11. Handmatig controleren kan door bij de instellingen naar ‘Systeem’ te gaan en vervolgens ‘Over de telefoon’ en ‘Software-updates’ te selecteren.

De update, met versienummer 2.33.401.10, is ruim 1,3GB groot. Het is dus aan te raden deze enkel te downloaden over een wifi-verbinding. Daarmee voorkom je dat je databundel snel leeg is.

De uitrol is iets later dan beloofd van start gegaan. HTC mikte oorspronkelijk op een release voor het einde van 2017, maar heeft die deadline met iets meer dan een week gemist. Daarvoor bood het bedrijf onlangs al excuses aan. Wel loopt de Taiwanese fabrikant nog altijd voor op de meeste concurrenten. Zowel Samsung, LG als Huawei hebben nog geen Android 8.0-updates vrijgegeven voor hun vlaggenschepen.

→ Ontdek alle geplande Android 8.0-updates van fabrikanten

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert een groot aantal nieuwe features, zoals een picture-in-picture-modus voor video’s. Ook nieuw zijn notificatiekanalen, waarmee je filtert welke berichten een app je wel en niet mag sturen. Verder zorgen nieuwe ‘achtergrondlimieten’ ervoor dat het accuverbruik van apps op stand-by beperkt wordt.

Later dit jaar brengt het bedrijf ook nog Android 8.0-updates uit voor de HTC U Ultra en de U Play. Onlangs verscheen de HTC U11 Plus in Nederland. Deze variant beschikt over een groter scherm en een nieuw design met kleinere schermranden. Dit toestel is zelfs direct van Android Oreo voorzien.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11 Plus
HTC U11 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu