Eindelijk: HTC U11 krijgt update naar Android 9.0 (Pie)

Het heeft heel lang geduurd, maar HTC is eindelijk begonnen met de uitrol van Android 9.0 (Pie) voor de U11. Gebruikers laten weten dat de update ook in Nederland beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC U11 voorzien van Android Pie

htc u11 android pie

Een jaar na de release van Android Pie is de update ook beschikbaar voor de HTC U11, de high-end smartphone uit 2017. HTC heeft erg veel tijd nodig gehad voor de update, en inmiddels zijn alle belangrijke toestellen wel van Pie voorzien. De update is 1,31GB groot en is ook in Nederland beschikbaar.

Je ontvangt automatisch een melding als de Android-upgrade klaarstaat, of je kan handmatig checken of de nieuwste versie te downloaden is. Zorg er wel voor dat je de update via ene wifi-verbinding downloadt, omdat je anders snel door je mobiele internetbundel heen gaat. De update voert ook verbeteringen door aan de skin van HTC, Sense UI.

De HTC U11 werd in juni 2017 uitgebracht en een halfjaar later opgevolgd door de U11 Plus. Het toestel draaide bij de release op Android 7.1 (Nougat) en heeft met Pie inmiddels twee grote Android-updates ontvangen. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat de U11 geen Android Q-update krijgt, maar mogelijk voorlopig wel beveiligingsupdates. Google brengt Android 10 (Q) waarschijnlijk in de komende weken officieel uit.

Opvallend is dat de HTC U12 Plus, het meest recente vlaggenschip van de fabrikant, nog wacht op een Android Pie-update en momenteel Android Oreo draait. De verwachting is dat Pie spoedig ook voor deze smartphone verschijnt.

Lees ook: deze toestellen krijgen (waarschijnlijk) de Android 10.0 (Q)-update

Het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.