De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eindelijk: HTC U11 krijgt update naar Android 9.0 (Pie)

Wouter Nijsen
5 augustus 2019, 14:28
1 min leestijd
Eindelijk: HTC U11 krijgt update naar Android 9.0 (Pie)

Het heeft heel lang geduurd, maar HTC is eindelijk begonnen met de uitrol van Android 9.0 (Pie) voor de U11. Gebruikers laten weten dat de update ook in Nederland beschikbaar is.

HTC U11 voorzien van Android Pie

htc u11 android pie

Een jaar na de release van Android Pie is de update ook beschikbaar voor de HTC U11, de high-end smartphone uit 2017. HTC heeft erg veel tijd nodig gehad voor de update, en inmiddels zijn alle belangrijke toestellen wel van Pie voorzien. De update is 1,31GB groot en is ook in Nederland beschikbaar.

Je ontvangt automatisch een melding als de Android-upgrade klaarstaat, of je kan handmatig checken of de nieuwste versie te downloaden is. Zorg er wel voor dat je de update via ene wifi-verbinding downloadt, omdat je anders snel door je mobiele internetbundel heen gaat. De update voert ook verbeteringen door aan de skin van HTC, Sense UI.

De HTC U11 werd in juni 2017 uitgebracht en een halfjaar later opgevolgd door de U11 Plus. Het toestel draaide bij de release op Android 7.1 (Nougat) en heeft met Pie inmiddels twee grote Android-updates ontvangen. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat de U11 geen Android Q-update krijgt, maar mogelijk voorlopig wel beveiligingsupdates. Google brengt Android 10 (Q) waarschijnlijk in de komende weken officieel uit.

Opvallend is dat de HTC U12 Plus, het meest recente vlaggenschip van de fabrikant, nog wacht op een Android Pie-update en momenteel Android Oreo draait. De verwachting is dat Pie spoedig ook voor deze smartphone verschijnt.

Lees ook: deze toestellen krijgen (waarschijnlijk) de Android 10.0 (Q)-update

Het laatste nieuws over HTC

Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu