De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo wordt Edge Sense op de HTC U11 verder verbeterd

Thomas Haenen
26 juni 2017, 10:41
2 min leestijd
Zo wordt Edge Sense op de HTC U11 verder verbeterd

HTC gaat de Edge Sense-functionaliteit van de U11 verder verbeteren. Straks kun je meer dingen doen door in het toestel te knijpen.

Lees verder na de advertentie.

HTC U11 Edge Sense-update onderweg

Edge Sense is één van de meest opmerkelijke features van de onlangs verschenen HTC U11. Het vlaggenschip beschikt over een tweetal sensoren in de zijkant, die registreren hoe hard je drukt. Daardoor kun je verschillende acties uitvoeren door in de U11 te knijpen. De functionaliteit was bij de release nog vrij beperkt, maar een nieuwe video laat zien dat er nieuwe features onderweg zijn.

Zo zien we in de video dat je straks kan knijpen om in te zoomen in Google Maps. In Google Foto’s gebruik je Edge Sense om in- of uit te zoomen op beelden, terwijl de Agenda-app je laat schakelen van de maand- naar dagweergave. Zelfs telefoongesprekken kun je straks opnemen door in de zijkant te knijpen, of pauzeer een video. HTC roept gebruikers bovendien op om via Twitter meer ideeën in te sturen.

Het is helaas niet helemaal duidelijk wanneer de nieuwe Edge Sense-features beschikbaar zijn. HTC liet bij de aankondiging van de U11 nog weten dat er ‘deze zomer’ een update zou volgen met meer functionaliteiten. Het is onbekend of bovenstaande features ook onder die update vallen, of pas later dit jaar volgen.

Edge Sense moet beter

In onze HTC U11 review waren we nog niet heel positief over Edge Sense. “Tijdens onze testperiode hadden we nooit het gevoel dat Edge Sense daadwerkelijk iets toevoegde, en daarom schakelden we de functie al snel uit,” zo schreef Wouter. De functie wordt op dit moment dan ook alleen voor snelkoppelingen gebruikt. Je knijpt zacht of hard om een app te openen, of de zaklampfunctie te activeren. De video suggereert dat HTC in ieder geval flinke plannen heeft.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu