Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC vraagt fans kritiek op U11 te weerleggen voor goodies

Thomas Haenen
6 juni 2017, 12:12
2 min leestijd
HTC vraagt fans kritiek op U11 te weerleggen voor goodies

De HTC U11 is vanaf deze maand in Nederland te koop, maar niet alle eerste indrukken zijn positief. Daarom roept het Taiwanese bedrijf fans op om de negatieve feedback op andere sites te weerleggen.

Lees verder na de advertentie.

Zo wordt de HTC U11 kritiek aangepakt

Via het HTC Elevate-programma poogt het bedrijf zijn fans betrokken te houden. Meestal doen ze dat met exclusieve prijsvragen en kansen om een toestel als eerste te testen, maar met een nieuwe campagne gaat HTC een stapje verder. Het bedrijf vraagt fans om kritiek op zijn nieuwste vlaggenschip te bedelven onder de positieve feedback. De eerste indrukken die vorige week verschenen waren niet positief genoeg, zo blijkt uit een officiële post op het HTC Elevate-forum.

De fabrikant claimt dat iedereen die de U11 getest heeft, razend enthousiast is over de smartphone. Negatieve artikelen zouden voornamelijk komen van gebruikers die de U11 nog niet geprobeerd hebben. Hoewel dat een twijfelachtige claim is, geeft HTC aan dat dit een gegronde reden is om op de negatieve artikelen te reageren met manieren waarop de U11 juist wél goed en innovatief is. In ruil voor positieve reacties op blogs en social media, beloofde HTC goodies uit te sturen naar gebruikers.

HTC U11 kritiek

Hoewel het HTC vrij staat een dergelijke oproep te doen, schoot het bij veel gebruikers toch in het verkeerde keelgat. Op Twitter werd het door velen gezien als een oproep tot spam. De indruk ontstond dat het bedrijf zijn criticasters monddood probeerde te maken met positieve berichten.

Als gevolg van die kritiek is de HTC Elevate-uitdaging aangepast, zo heeft Jeff Gordon laten weten op Twitter. Volgens Gordon, het hoofd van HTC’s wereldwijde pr-team, staan fans vrij om positief en enthousiast te reageren. De aanmoediging om kritiek te weerleggen blijft dan ook online staan, al is de belofte van goodies geschrapt. Ook benadrukt het bedrijf dat zijn fans respectvol moeten reageren.

Meer over de HTC U11

Zoals je in onze HTC U11 preview kunt lezen, hebben we het toestel al even getest. Daarbij waren we onder andere te spreken over het geluid, “dat niet alleen lekker hard maar ook lekker helder klinkt”. Ook over het glazen design zijn we te spreken. Van de knijpbesturing en het ontbreken van een koptelefoonaansluiting waren we echter minder onder de indruk. Later deze maand lees je de uitgebreide review op Android Planet.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu