Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘HTC U11 Life loopt niet op Android One, krijgt glazen design’

Thomas Haenen
31 oktober 2017, 10:50
2 min leestijd
‘HTC U11 Life loopt niet op Android One, krijgt glazen design’

Hoewel de HTC U11 Life eigenlijk pas aanstaande donderdag wordt aangekondigd, zijn alle specificaties van de smartphone al gelekt.

Lees verder na de advertentie.

HTC U11 Life details uitgelekt

De HTC U11 Life is een midrange smartphone waarover al geruime tijd geruchten rondzoemen. Hoewel de officiële aankondiging nog even op zich laat wachten, heeft de Amerikaanse tak van provider T-Mobile voortijdig informatie over het toestel gedeeld. Op een ondersteuningspagina waren kortstondig foto’s en alle specificaties van de U11 Life te vinden.

Op designgebied vertoont de U11 Life grote overeenkomsten met de reguliere HTC U11, die eerder dit jaar verscheen. Beide hebben een achterkant die glas en metaal combineert. Het 5,2 inch-scherm op de voorkant heeft vrij grote randen, met aan de onderkant een homeknop met vingerafdrukscanner. Zowel voorop als achterop zit een 16 megapixel-camera.

HTC U11 Life details

Qua hardware staat de U11 Life dan weer duidelijk een stapje onder zijn grote broer. Er is een minder krachtige Snapdragon 630-chip aanwezig, met acht cores. Ook is er 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Vooral teleurstellend is de accucapaciteit van slechts 2600 mAh. Dat is flink minder dan andere smartphones met een vergelijkbaar formaat.

Wel of geen Android One?

Volgens eerdere geruchten wordt de U11 Life het eerste Android One-toestel van HTC. Dat zijn smartphones met een nagenoeg onaangepaste versie van Android, die tevens vaak snelle updates krijgen. De specificaties spreken die geruchten echter tegen. Volgens T-Mobile loopt de U11 Life nog op Android 7.1, en niet op Android 8.0. Tevens zou Edge Sense, HTC’s eigen interface, aanwezig zijn. Mogelijk gaat het om een Amerikaanse variant die niet met Android One wordt geleverd.

Aanstaande donderdag, op 2 november, organiseert HTC een evenement in thuisland Taiwan. Dan wordt de HTC U11 Life waarschijnlijk officieel gepresenteerd. Ook de HTC U11 Plus, een variant op het huidige U11-vlaggenschip met een groter scherm, wordt volgens bronnen deze week onthuld.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11 Life
HTC U11 Life

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu