De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

HTC’s bijdrage aan Android One uitgelekt: U11 Life

Thomas Haenen
4 oktober 2017, 14:27
2 min leestijd
HTC’s bijdrage aan Android One uitgelekt: U11 Life

Na Lenovo, Xiaomi en andere grote fabrikanten staat ook HTC op het punt om Android One te omarmen. Specificaties van de HTC U11 Life zijn gelekt, een voordelig Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

HTC U11 Life specificaties gelekt

Geruchten over de HTC U11 Life zoemen al een tijdje rond, maar de release lijkt steeds dichter bij te komen. Specificaties van de voordelige smartphone zijn online gedeeld door LlabTooFeR, een doorgaans betrouwbare HTC-insider. Dat suggereert dat het toestel spoedig wordt aangekondigd.

Android One

De smartphone zou lopen op Android One, een speciale versie van het besturingssysteem. Android One-smartphones hebben geen bloatware, krijgen snelle updates en hebben doorgaans een aantrekkelijke adviesprijs. Oorspronkelijk was het platform gericht op opkomende markten, maar tegenwoordig worden Android One-smartphones, zoals de General Mobile GM6, ook in Nederland verkocht. Dit jaar wordt de software niet alleen omarmd door kleinere merken, maar voor het eerst ook door grote fabrikanten als Xiaomi en Motorola.

Groot scherm met knijpbesturing

Volgens de bron beschikt de U11 Life over een 5,2 inch-scherm met een full hd-resolutie. Zowel voorop als achterop zit een 16 megapixel-camera. Aan de binnenkant vinden we een Snapdragon 630-chip. die ook in veel andere midrange smartphones zit. Er is tevens 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt helaas slechts 2600 mAh, wat voor een toestel van dit formaat nogal karig is.

De U11 Life krijgt tevens veel van dezelfde features als de gewone HTC U11, het huidige vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant. Zo is Edge Sense aanwezig, de sensoren in de zijkant waarmee je kunt knijpen om bijvoorbeeld een app te openen. Ook is het toestel stof- en waterdicht.

Het is nog onduidelijk wanneer de HTC-smartphone verschijnt. Ook de adviesprijs is nog onbekend, maar gezien de specificaties verwachten we dat deze tussen de 350 en 450 euro ligt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11 Life
HTC U11 Life

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu