‘HTC werkt aan goedkopere versie U11 met Edge Sense’

Rick van der Veer
11 augustus 2017, 17:02
1 min leestijd
‘HTC werkt aan goedkopere versie U11 met Edge Sense’

HTC-fans mogen in hun handen knijpen. Het Taiwanese bedrijf werkt aan een goedkopere variant van de HTC U11, die ook uitgerust wordt met Edge Sense.

Lees verder na de advertentie.

Midrange HTC U11 Life specificaties uitgelekt

Volgens Android Authority krijgt de U11 een goedkopere variant in de vorm van de HTC U11 Life. Het toestel lijkt qua uiterlijk flink op de U11, maar is voorzien van de interne hardware die je bij een middenklasser zou verwachten.

Onder de motorkap van de HTC U11 Life zit een Snapdragon 630-chip met 32GB aan uitbreidbare opslagruimte. Het toestel krijgt daarnaast een IP67-certificering en is daarmee waterdicht. Aan de achterkant zit een 16 megapixel-camera, met een vergelijkbare 16 megapixel-frontcamera voor selfies.

HTC U11 Life specificaties

Wat opvalt is dat HTC ook de U11 Life voorziet van Edge Sense. Met deze functie kun je in het toestel knijpen om allerlei taken uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld een foto maken of een app starten. In onze HTC U11 review waren we echter niet overtuigd van de functie, aangezien het knijpen lang niet altijd snel werkt. Zo is het bijvoorbeeld lastig een foto te maken met de U11 door er in te knijpen.

Het is niet de eerste keer dat HTC een goedkopere variant op zijn vlaggenschip uitbrengt. Zo bracht het bedrijf vorig jaar de HTC 10 Evo uit, een toestel dat qua uiterlijk op de HTC 10 leek, maar over minder krachtige hardware beschikte. Later kwam daar ook de HTC 10 Desire Lifestyle bij, een toestel dat nog iets goedkoper was.

HTC U11 Life releasedatum

Wanneer de HTC U11 Life naar de Benelux komt, is nog niet bekend. HTC bracht eerdere middenklassers van hun vlaggenschepen gewoon in Nederland uit, waardoor we verwachten dat de U11 Life ook hier verschijnt. Het toestel komt waarschijnlijk eerst in de Verenigde Staten uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11 Life
HTC U11 Life

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu