De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nieuw HTC-vlaggenschip verschijnt in mei, voorzien van vier camera’s’

Thomas Haenen
3 april 2018, 15:04
2 min leestijd
‘Nieuw HTC-vlaggenschip verschijnt in mei, voorzien van vier camera’s’

Hoewel we dit jaar nog maar weinig van HTC gehoord hebben, betekent dat niet dat het bedrijf geen plannen hebben. Het Taiwanese bedrijf onthult volgens bronnen in mei de HTC U12 Plus, een vlaggenschip voorzien van vier camera’s.

Lees verder na de advertentie.

‘HTC U12 Plus-aankondiging volgende maand’

Met een aankondiging in mei is HTC er relatief laat bij. Grote concurrenten Samsung, Huawei, Sony en OnePlus hebben hun nieuwe vlaggenschepen dan al uitgebracht. Toch zegt FocusTaiwan van verschillende bronnen te hebben vernomen dat de HTC U12 Plus begin mei wordt gepresenteerd. Het zou een bewuste keuze zijn om de concurrentie uit de weg te gaan.

In 2017 verschenen er liefst drie nieuwe vlaggenschepen van HTC. Vroeg in het jaar verscheen de HTC U Ultra, die later nog werden opgevolgd door zowel een HTC U11 als een U11 Plus. Alle drie de toestellen waren echter geen grote verkoopsuccessen. Bovendien heeft HTC sindsdien een groot deel van zijn ontwikkelteam en productiecapaciteit aan Google verkocht. Bronnen verwachten dan ook dat de HTC U12 Plus het enige vlaggenschip is dat het bedrijf dit jaar uitbrengt.

HTC U Play review

Specificaties van de HTC U12 Plus

De HTC U12 Plus beschikt volgens de bron over een groot 6 inch-scherm. Het is onbekend of het om een voorkantvullend, randloos display gaat zoals de concurrentie biedt. HTC introduceerde onlangs al de randloze HTC Desire 12 en Desire 12 Plus. Het toestel heeft mogelijk een relatief forse accu van 3420 mAh.

Aan de binnenkant zit een Snapdragon 845-chip, de krachtigste die Qualcomm op dit moment produceert. Daarnaast is er 6GB werkgeheugen en 64 of 128GB opslagruimte aanwezig. Zowel voorop als achterop vind je een dubbele camera. Aan de achterkant is dat een combinatie van 16 en 12 megapixel, voorop vind je twee keer 8 megapixel.

Een knijpgevoelige zijkant, door HTC ‘Edge Sense’ genoemd, zou ook op de U12 Plus zitten. Door zacht of hard te knijpen kun je verschillende apps openen of bijvoorbeeld de camera gebruiken. Het toestel loopt naar verwachting op Android Oreo. Een precieze adviesprijs en releasedatum voor de smartphone zijn nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: FocusTaiwan
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U12 Plus
HTC U12 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu