Android Pie-update nu ook beschikbaar voor HTC U12 Plus

Wouter Nijsen
9 augustus 2019, 12:04
1 min leestijd
Android Pie-update nu ook beschikbaar voor HTC U12 Plus

Nadat de HTC U11 van een Android Pie-update werd voorzien, is nu ook de nieuwere U12 Plus aan de beurt. Nederlandse gebruikers van de smartphone laten weten dat de nieuwste Android-versie voor hen klaarstaat.

HTC U12 Plus krijgt Android Pie

HTC begon onlangs met de uitrol van Android Pie voor de U11 en nu krijgt de U12 Plus de update. Het meest recente vlaggenschip, dat vorig jaar werd uitgebracht, draaide nog op Android 8.0 (Oreo) en wordt eindelijk bijgewerkt naar Pie.

De fabrikant is opvallend laat met de update, want de release van het nieuwere Android 10 (Q) laat niet lang meer op zich wachten. Sterker nog: Google bracht deze week de laatste bètaversie uit en is dus bijna klaar om de definitieve update beschikbaar te maken.

Sony Xperia XZ1 Android Pie-update

Heb je een HTC U12 Plus? Dan ontvang je vanzelf een melding als je Android 9.0 (Pie) kunt downloaden en installeren. De update is 977MB groot en daarom is het handig om ‘m via een wifi-verbinding te downloaden, omdat je anders mogelijk snel door je databundel heen gaat.

Met Android Pie ontvangt de HTC U12 Plus zijn eerste grote Android-update. Het lijkt aannemelijk dat de telefoon in de toekomst ook wordt bijgewerkt naar Android Q, aangezien HTC zijn high-end smartphones doorgaans twee grote Android-upgrades geeft. De Q-update verschijnt dan waarschijnlijk volgend jaar, al heeft HTC zijn specifieke updateplannen nog niet bekendgemaakt. Wanneer hier meer over bekend is, dan lees je het natuurlijk op Android Planet.

Lees ook: deze toestellen krijgen (waarschijnlijk) de Android 10.0 (Q)-update

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
HTC U12 Plus
HTC U12 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu