Waarom ook de HTC U12 Plus niet draadloos kan opladen
Wouter Nijsen

Ondanks de glazen behuizing ondersteunt de nieuwe HTC U12 Plus geen draadloos opladen. HTC legt uit hoe dit zit, waarom de U12 Plus eigenlijk de U12 Plus heet, en er geen ‘U12’ komt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draadloos opladen niet mogelijk

Toen de HTC U12 Plus deze week werd aangekondigd, viel ons op dat de smartphone niet draadloos kan opladen, ondanks dat ‘ie wel een glazen behuizing heeft. De Samsung Galaxy S9 kan dat bijvoorbeeld wel en voor sommige fabrikanten is het één van de redenen om voor een behuizing van glas te kiezen, in plaats van bijvoorbeeld metaal. Met de U12 Plus, een telefoon van 799 euro, is het desondanks niet mogelijk.

HTC legt aan Android Headlines uit dat het weglaten van draadloos opladen te maken heeft met diverse factoren. Allereerst zou het de U12 Plus dikker maken, terwijl de smartphone al een fractie forser is dan zijn voorganger. Daarnaast is draadloos laden volgens de fabrikant nog niet snel genoeg is en daarom kiest voor bedraad snelladen met de meegeleverde Quick Charge 3.0-adapter.

Tot slot vindt HTC het nadelig dat de smartphone bij draadloos laden op één plek moet blijven liggen en hierdoor niet zo makkelijk te gebruiken is. Bij opladen met een kabeltje heb je dat probleem minder, maar als je je telefoon vaak ‘s nachts op de oplaadpad legt, is dit natuurlijk niet van toepassing.

De HTC U12 Plus is overigens niet de enige glazen smartphone die de feature niet heeft. Ook OnePlus besloot met de OnePlus 6 deze functie niet in te bouwen, en bij de eerder verschenen Huawei P20 en P20 Pro ontbreekt de optie ook. Vervelend, want sommige consumenten verwachten met een high-end smartphone van honderden euro’s beide opties te hebben.

U12 Plus in plaats van U12

Daarnaast viel op dat HTC zijn nieuwe vlaggenschip de U12 Plus noemt, en niet met een ‘normale’ U12 komt. Volgens de fabrikant is daar een logische reden voor: de ‘Plus’-naam benadrukt dat het om een grote smartphone gaat met bijbehorende specs. Daarmee is de telefoon meer een concurrent voor bijvoorbeeld de Galaxy S9 Plus, in plaats van de kleinere (en iets minder krachtige) S9.

De U12 Plus beschikt over een voorkantvullend 6 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels, Snapdragon 845-chip, 6GB RAM, 64/128GB opslag, dubbele camera aan de voor- (8 + 8 megapixel) en achterkant (12 + 16 megapixel), 3500 mAh-accu en stof- en waterdichte behuizing. Het toestel draait op Android 8.0 (Oreo), waarbij HTC belooft een Android P-update snel uit te rollen zodra Google deze versie beschikbaar maakt.

→ Meer weten? Check onze uitgebreide HTC U12 Plus preview

Lees het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.