De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

HTC verkoopt 13,2 miljoen smartphones in derde kwartaal 2011

Redactie
31 oktober 2011, 12:41
1 min leestijd
HTC verkoopt 13,2 miljoen smartphones in derde kwartaal 2011
HTC verkoopt 13,2 miljoen smartphones in derde kwartaal 2011

De Taiwanese fabrikant HTC heeft een goed kwartaal achter de rug. In het derde kwartaal van 2011 wist HTC 13,2 miljoen smartphones te verkopen. Dat is een stijging van 93 procent ten opzichte van een jaar geleden. In vergelijking met het vorige kwartaal is het een stijging van 9 procent. Ook de omzet en de winst namen flink toe. HTC boekt over het afgelopen kwartaal een brutowinst van 620 miljoen dollar, een stijging van 68 procent ten opzichte van een jaar geleden. De totale omzet was 4,5 miljard dollar.

Vooral de Android-telefoons van HTC aangevuld met de softwarelaag Sense doen het goed. Onlangs kondigde de fabrikant een samenwerkingverband aan met Beats om de geluidsweergave van haar telefoons te verbeteren en zich beter te kunnen differentiëren van de andere telefoonfabrikanten. Door de jaren heen heeft HTC zich steeds neer weten te zetten als producent van high-end smartphones. Vroeger maakte ze telefoons voor anderen waarbij niet duidelijk was dat deze door HTC werden gemaakt. Inmiddels is HTC uitgegroeid tot een zelfstandig merk. Vooral in China is de vraag naar smartphones en tablets van de Taiwanese fabrikant flink gestegen.

Lees verder na de advertentie.

Voor het vierde kwartaal van 2011 is HTC nog afwachten. Het bedrijf verwacht tussen de 12 en 13 miljoen smartphones te verkopen. Naast Android gaat de fabrikant ook flink inzetten op Windows Phone. Het besturingssysteem van Microsoft is inmiddels aanbeland bij versie 7.5 en de HTC Radar en de HTC Titan moeten hoge ogen gaan gooien.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu