HTC: verkopen verdubbelen in jaar tijd

Redactie
7 augustus 2010, 22:18
1 min leestijd
HTC: verkopen verdubbelen in jaar tijd

De succesverhalen over Android zijn de wereld nog niet uit. De afgelopen maand verkocht HTC meer dan twee keer zo veel toestellen als in juli 2009. Zo haalde HTC in juli 2009 255 miljoen euro binnen. In juli 2010 steeg de omzet naar 575 miljoen euro. Dit komt natuurlijk door het grote aanbod aan Android-toestellen. Het afgelopen jaar introduceerde de Taiwanese producent toptoestellen als de Desire, Hero, Wildfire en Legend. Deze vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Het succes is mede te danken aan HTC Sense. Sense, de opvolger van TouchFlo 3D, zorgt voor een verbeterde grafische vormgeving voor Android. Daarnaast is het mogelijk om exclusieve widgets te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Android zit sowieso in de lift in vergelijking met andere besturingssystemen. Zo verkoopt Android sinds dit jaar beter dan de iPhone in de Verenigde Staten. Android was van januari tot maart goed voor 26% van de verkopen, de iPhone bleef steken op 21%.

Als analisten van Gartner gelijk krijgen, heeft Android in 2012 een groter marktaandeel dan iPhone OS. Marktonderzoeksbureau iSuppli is het met Gartner eens. Volgens het bureau staat Android in 2012 op 75 miljoen smartphones en iOS op 62 miljoen.

Kortom, de toekomst ziet er rooskleurig uit voor Android en voor HTC. Hopelijk motiveert de verdubbeling HTC om het komende jaar weer veel mooie, nieuwe toestellen te lanceren.

Categorie: Fabrikanten
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's