De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC verliest patentzaak en moet telefoons aanpassen

Wouter Nijsen
5 februari 2014, 10:09
2 min leestijd
HTC verliest patentzaak en moet telefoons aanpassen
HTC One Max review

HTC heeft opnieuw een patentzaak verloren van Nokia. De Duitse rechtbank oordeelde dat de Taiwainese telefoonmaker inbreuk maakt op een patent van Nokia voor het maken van draadloze connecties. HTC had de technologie al uitgeschakeld in Duitsland, maar gaat nu onderzoeken hoe het de technologie met een update en met een aanpassing in toekomstige toestellen kan verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

De fabrikant heeft via  een persbericht aan analisten laten weten dat het al haar Android-toestellen moet en gaat aanpassen om zo niet meer de patenten van Nokia te schenden. Daartoe is het bedrijf verplicht, anders zal er in Duitsland een verkoopverbod gelden op alle telefoons van HTC.

Het patent waar HTC inbreuk op maakt, is een  manier om nieuwe mobiele apparaten verbinding te laten maken met oude draadloze netwerken. Nokia laat weten blij te zijn met de uitspraak van de Duitse regionale rechtbank van Mannheim. HTC legde zich neer bij de beslissing en toonde zich een goede verliezer. “We onderzoeken nu mogelijkheden om deze technologie uit onze telefoons te verwijderen“, aldus een woordvoerder van de fabrikant.

HTC verliest patentzaak van Nokia

HTC en Nokia zijn al een aantal keer in patentzaken verwikkeld geraakt. Meestal eindigen deze in het voordeel van het laatstgenoemde bedrijf. Twee jaar geleden verloor HTC in Nederland van Nokia omtrent het gebruik van een microfoon die door de Finnen waren gepatenteerd. De rechtbank bepaalde toen dat de Taiwainese makers de microfoon uit alle nieuwe HTC-toestellen moesten halen. Sindsdien is het continu raak tussen de twee fabrikanten. Sinds 2012 heeft de Finse fabrikant vijftig patentzaken aangespannen  tegen HTC.

Over de HTC Two

HTC is op dit moment bezig met de opvolger op de succesvolle HTC One. Over de lanceringsdatum van de HTC Two heerst nog veel onduidelijkheid. We verwachten dat HTC`s vlaggenschip binnen een aantal maanden verkrijgbaar is, maar een precieze datum en adviesprijs zijn nog niet bekend. Wellicht verschijnt de HTC-telefoon rond de release van de Galaxy S5, het aankomende vlaggenschip van Samsung, dat vermoedelijk eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona onthuld wordt.

Lees het laatste HTC nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu